avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea

Buna ziua!
Am si eu o nelamurire...Acum mult timp bunicul meu s-a casatorit cu bunica mea, care avea o fata, dupa casatorie bunicul cu bunica l-au facut pe tata...bunica a murit...acum dupa 2 ani si tata a murit....:(( si vreau sa stiu cat este partea noastra (a mea si a lu fratelui meu), apropo parintii nostri sunt despartiti.
Cel mai recent răspuns: ContSters152027 , utilizator 19:33, 26 Iunie 2010
Daca la mostenire vin numai descendenti de gradul I (copiii), atunci mostenirea se va imparti in mod egal intre acestia.
Observ ca nu mai are sotie, asa ca e OK, parti egale.
Nu ne-ati spus daca s-a facut succesiunea si dupa bunica dvs. Daca da, atunci problema e simpla. Daca nu, atunci se complica un pic lucrurile, in sensul ca mai exista si cealalta fata a bunicii iar dvs veniti la mostenire in locul tatalui dvs.
Spetya se complica dar e rezolvabila.
Buna ziua!
Off, impresionanta poveste! Insa, daca tot suntem avocati, ar fi de folos sa stim ce anume doriti sa stiti, dupa ce clarificam unele probleme, adica:
- partea dumneavoastra din ce (adica despre ce proprietate e vorba) ?
- a cui a fost proprietatea despre care discuta;
Corect, probabil a defunctului, ca altfel, Dzeu cu mila.
Daca ati fi clara, v-ati ajuta mai mult!
Nu s-a intamplat nimic dupa moartea bunicii mele, proprietatea este pe numele ambilor bunici,

Alte discuții în legătură

Succesiune Alina50 Alina50 Buna seara, Am o nelamurire,Tatal meu a decedat in noiembrie,(avand doi copii si sotie) el avand o Sora dar si un frate vitreg de pe Tata,fratele vitreg si ... (vezi toată discuția)
Mostenire miticasu miticasu Buna seara, Bunicul meu a cumparat niste terenuri si o casa in anii 1942 si 1945 in anii 1970 a dat casa tatalui meu dar fara acte. In 1986 bunicu a murit tata ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune salutare tuturor! am nevoie de un mic sfat din partea voastra ... deliaena1402 deliaena1402 Salutare tuturor! Am nevoie de un mic sfat din partea voastra si sper sa ma puteti ajuta! Mama a decedat acum 16 ani si tata acum 7 ani. Din pacate, in ... (vezi toată discuția)