Buna ziua!
Am si eu o nelamurire...Acum mult timp bunicul meu s-a casatorit cu bunica mea, care avea o fata, dupa casatorie bunicul cu bunica l-au facut pe tata...bunica a murit...acum dupa 2 ani si tata a murit....:(( si vreau sa stiu cat este partea noastra (a mea si a lu fratelui meu), apropo parintii nostri sunt despartiti.
Daca la mostenire vin numai descendenti de gradul I (copiii), atunci mostenirea se va imparti in mod egal intre acestia.
Observ ca nu mai are sotie, asa ca e OK, parti egale.
Nu ne-ati spus daca s-a facut succesiunea si dupa bunica dvs. Daca da, atunci problema e simpla. Daca nu, atunci se complica un pic lucrurile, in sensul ca mai exista si cealalta fata a bunicii iar dvs veniti la mostenire in locul tatalui dvs.
Spetya se complica dar e rezolvabila.
Buna ziua!
Off, impresionanta poveste! Insa, daca tot suntem avocati, ar fi de folos sa stim ce anume doriti sa stiti, dupa ce clarificam unele probleme, adica:
- partea dumneavoastra din ce (adica despre ce proprietate e vorba) ?
- a cui a fost proprietatea despre care discuta;
Succesiune
Alina50
Buna seara,
Am o nelamurire,Tatal meu a decedat in noiembrie,(avand doi copii si sotie) el avand o Sora dar si un frate vitreg de pe Tata,fratele vitreg si ... (vezi toată discuția)
Mostenire
miticasu
Buna seara, Bunicul meu a cumparat niste terenuri si o casa in anii 1942 si 1945 in anii 1970 a dat casa tatalui meu dar fara acte. In 1986 bunicu a murit tata ... (vezi toată discuția)