avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Societate comerciala dizolvata la solicitarea ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Societate comerciala dizolvata la solicitarea Registrului Comertului.

Amprimit hotararea judecatoreasca de dizolvare in 2008. De atunci nu am mai depus declaratii nici bilant. ANAF ma ameninta cu amenzi. Mai am o datorie la buget de aprox. 600 ron. Nu mai am cont bancar. Cum pot rezolva?
Cel mai recent răspuns: ContSters137562 , utilizator 21:14, 26 Iunie 2010
datoria trebuie platita(statul are nevoie de bani?!!!!) ,trebuie sa instiintati si fiscul ca societatea este desfiintata.cred ca puteti plati la trezorerie,dar primul pas il faceti la administratia fiscala.
ANAF-prin DGFP, respectiv, administratiile financiare, ar trebui sa aiba cunostinta de hotararea de dizolvare, intrucat ORC comunica aceste hotarari.
Daca aveti o datorie catre bugetul de stat, fiscul, in astfel de cazuri, potrivit prevederilor art 237 din Legea nr 31/1990, procedeaza la numirea unui lichidator care sa realizeze toate operatiunile lichidarii, pana la radierea societatii.
In mod normal, daca nu s-a facut numirea unui lichidator, pana la acest moment societatea trebuia sa fie radiata din evidentele ORC si atunci discutiile sunt de prisos.( tot art 237 din legea la care am facut referire, daca nu ma insel, prevede acest aspect).
Ultima modificare: Duminică, 27 Iunie 2010
ContSters137562, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare firma coriand coriand Buna ziua,situatia este urmatoarea: La data de 12.06.2006 Oficiul Registrului Comertului cheama in judecata firma in vederea dizolvarii,in baza legii ... (vezi toată discuția)
Numire lichidator bobeica 1976 bobeica 1976 Buna seara, As dori sa stiu daca in cazul in care tribunalul a dat o sentinta definitiva de dizolvare a unei societati pe data de 14 octombrie 2009 la din ... (vezi toată discuția)
Dizolvare -nedepunere bilant anamaria80 anamaria80 Buna ziua, o societate cu activitate suspendata primeste cerere chemare in judecata de la ORC pentru nedepunere bilant,urmand dizolvarea.Se doreste aceasta ... (vezi toată discuția)