avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dizolvarea Societate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dizolvarea Societate

Buna ziua.Acum 3 ani mi'am deschis o societate comerciala, insa aceasta societate comerciala nu a functionat niciodata-am deschis'o pt ca eram student si beneficiam de anumite facilitati,urmand ca in viitor sa incep o afacere.Acum am primit cerere de chemare in judecata pt ca nu am depus situtiile financiare aferenta anului 2007,in proces cu oficiul registrul comertului.Mentionez ca in urma cu un an-doi am mai primit o cerere prin care mi se solicita sa depun situatia la fisc..am mers la fisc si mi s'a spus ca atunci cand o sa am firma activa va trbui sa aduc la cunostinta.Firma nu a fost niciodata activa,nu a functionat niciodata.Totodata sunt instintat ca,in cazul in care voi depune la registrul comertului pana la dezbaterea fondului pricinii,situatiile financiare anuale,aferente anului 2007,actiunea va ramane fara obiect.Ce sanctiuni risc?Ce pot face?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cosima , utilizator 15:19, 5 Iulie 2010
Vi se dizolva din oficiu si vi se radiaza.
Dumneavoastra veti plati cheltuielile de desfiintare facute de ONRC.
De asemenea, dat fiin faptul ca nu ati declarat societatea in inactivitate temporara, potrivit dispozitiilor legale este posibil sa primiti si o amenda de la fisc.
A fost declarata inactiva de la inceput.NIciodata nu a fost activa firma.Imi poate afecta cazierul fiscal ?
Numai daca aveti datorii bugetare neachitate
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iunie 2010
Ioan Seria, Avocat
Cum ati declarat-o inactiva? Ce demersuri ati intreprins? Oricum , daca era suspendata, tot trebuiau facute situatiile financiare anuale si depuse la fisc si la ORC.
In practica, au fost cazuri inc are s-au depus situatiile financiare cu intarziere si nu s-a mai radiat firma. O dizolvati dvs voluntar la ORC.
Cazierul fiscal e pt infractiuni.
De cand am deschis'o am spus ca firma sa fie inactiva si in viitor sa o declar eu activa,cand voi desfasura o activitate.Si mie mi'au comunicat ca daca voi depune declaratie pe proprie raspundere cum ca nu am realizat niciun venit procesul va ramana fara obiect.Pe mine ma intersa in mod special sa nu am probleme cu cazierul fiscal.Va multumesc pt raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratii la orc zallyna zallyna O firma din 2008, nelucratoare de la infiintare, a depus declaratiile pe proprie raspundere ca nu a desfasurat activitate numai la fisc. Ce trebuia depus si ... (vezi toată discuția)
Lichidare/radiere din oficiu ghileaovidiu ghileaovidiu Buna ziua, as dori sa stiu ce se intampla cu un SRL, prezentandu-va situatia mea. In anul 2008 - octombrie am infiintat o societate (SRL) ca si asociat unic. ... (vezi toată discuția)