avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un sfat

buna ziua
am primit un teren arabil de la unchiul meu acum 20 de ani pt. ca el nu a avut copii si m-a iubit mult a crezut ca atat poate sa imi ramana de la el .....la scurt timp insa a decedat si nu am nimic la mana ca sa il trec la rolul meu doar actul original al terenului insa este pr numele bunicului
stapanesc acest teren de cand mi-la dat (20 ani) fara probleme insa nu pot demonstra ca este al meu , sg persoana care a fost de fata este sotia unchiului insa ridica din umeri .
Ce pot face sa trec acest teren la numele meu?????
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:40, 26 Iunie 2010
Actiune la instanta pentru uzucapiune. Dovediti ca l-ati stapanit timp de 20 ani si ati achitat impozitul la zi. Sunt sanse mari de reusita daca sunt indeplinite toate conditiile.
Pentru a opera uzucapiunea de la 10 la 20 de ani trebuie sa existe o posesie utila asupra lucrului, posesia sa se intemeieza pe just titlu, sa dureze de la 10 la 20 de ani si sa fie de buna credinta.

Daca opereaza uzucapiunea, efectul principal este acela ca posesorul dobandeste dreptul de proprietate sau alt drept real asupra lucrului.
multumesc ca ati raspuns mesajului meu insa pe cine chem in instanta?
Nu chemati pe nimeni in judecata, solicitati instantei sa dea o hotarare care sa tina loc de titlu de proprietate.
Doar ca mai trebuie sa asteptati 10 ani.
Uzucapiunea scurta ( de 10-20 de ani) nu se aplica in speta, pt ca nu aveti just titlu. Se aplica cea de 30 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapa ioanavasileteodora ioanavasileteodora Buna ziua! As vrea sa cunosc mai multe lucruri despre termenul de \"uzucapa\" si legile cere se aplica in acest caz. Mama mea foloseste si ingrijeste un teren ... (vezi toată discuția)
Poarta vecinului cosmin72 cosmin72 buna ziua.am o problema cu vecinul meu.are poarta pe terenul meu,pe o portiune de cca 40 de cm,ce ar trebuii sa fac? sa chem un topograf?sa cer instantei o ... (vezi toată discuția)
Grãdinã fãrã acte plãtitã impozit de 42 de ani melinda67 melinda67 Bună ziua! Părinţii mei cu unchiul au cumpărat în 1967 o casă cu patru apartamente două curţi şi patru bucăţi de grădină în centrul oraşului. ... (vezi toată discuția)