avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incadrare juridica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incadrare juridica

Buna seara,
Pentru o persoana s-a dispus inceperea urmaririi penale ca invinuit pentru savarsirea infractiunii de fals intelectual si uzul de fals. Aceasta persoana a realizat documente si le-a semnat prin contrafacerea semnaturii pe parcursul a cel putin 3 ani de zile - fapta in forma continuata. Care sunt articolele de lege in care sunt incadrate faptele avand in vedere ca infractiunile le-a realizat atat independent dar si ajutat de un notar public si un avocat? Mai exact sunt documente pe care le-a intocmit si semnat fara ajutorul cuiva dar si documente pe care le-a semnat si realizat la cabinet de notar si cabinet de avocat.
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 11:51, 7 August 2010
Formele de participatiune pot fi: coautorat, instigare si complicitate, in plus pot constitui un concurs de infractiuni.....depinde de cum au fost savarsite faptele,,,daca ceilalti doi, notarul si avocatul, au fost sau nu in eroare..... Incadrarea juridica deja ati conturat-o dvs.,,,,,,
Buna seara,
Ce articole de lege incadreaza fapta? Persoana X s-a prezentat la un cabinet de notariat unde s-a intocmit o procura in fals si o declaratie tip specimen de semnatura. Notarul a autentificat aceste documente iar persoana X le-a semnat prin contrafacerea semnaturii fara ca eu sa fiu prezenta.
De asemenea, persoana X s-a prezentat l-a un cabinet de avocat unde s-au intocmit si a semnat in fals documente ce au fost atestate pentru identitatea partilor, data certa si continut. Pe langa aceste documente intocmite si autentificate persoana X a realizat si alte documente pe care le-a semnat in fals prin contrafacerea semnaturii. Ce articole de lege sunt adaugate pentru infractiunile savarsite? (corelate cu art. 289 si 291 din C.P.)
Cu stima
Este vorba despre art.288 c.pen,falsul material in inscrisuri oficiale si si art.291 c.pen,uzul de fals,poate fi vorba ,in functie de consecintele juridice urmarite si realizate si despre inselaciune prev.de art.215 c.pen.
Daca notarul cunostea aspectele aratate de dvs,poate fi vinovat de savarsirea infractiunii de fals intelectual,prev.de art.289 c.pen.
Cred ca mai trebuie sa dati mai multe amanunte in legatura cu participatia notarului si a avocatului,in sensul daca acestia cunosteau imprejuriarile relatate de dvs cu privire la identitatea reala a persoanei si cu privire la semnarea in fals a acesteia
Buna ziua,
Banuiesc ca atat notarul cat si avocatul cunosteau aspectele relatate de mine; persoana X care a semnat in fals in locul meu este parte masculina iar eu feminina; diferenta este majora in ceea ce priveste identitatea persoanei.
Pentru persoana X la articolele mentionate, 289 , 291 si 215 , se adauga si cel pentru infractiune in forma continuata?
Cu stima
Daca cunosteau sau nu cunosteau aceste situatii,aceasta o vor dovedi numa cercetarile intreprinse.
Faptele probabil sunt in concurs real,aplicandu-se art.33 c.pen,in urma cercetarilor ramane de vazut in care dintre variante.

Alte discuții în legătură

Dosar penal - procedura Nina1 Nina1 Buna seara, Parchetul de pe langa Curtea de Apel a emis Citatie pentu persoana care are calitatea de faptuitor in dosarul penal. In citatia respectiva este ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa se aplica? Nina1 Nina1 Ce pedeapsa se aplica unei persoane pusa sub invinuire pentru infractiunile prevazute de art. 290 Cod penal , art. 26 raportat la art. 289 Cod penal, art. 291 ... (vezi toată discuția)
Incadrarea faptelor Nina1 Nina1 Buna ziua Ce implica art. 289, 290 raportat la art. 26 si art 291 cp? Care este pedeapsa ce se aplica pentru aceste incadrari? Cu stima (vezi toată discuția)