avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Prescrierea datoriilor catre CAS
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Prescrierea datoriilor catre CAS

Buna ziua,
Sunt pensionara si am aparut pe lista datornicilor catre CAS din anul 2005 pana azi.
Imi puteti spune in cati ani se prescriu datoriile catre CAS?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mikyangel , utilizator 21:45, 28 Iunie 2010
5 ani, daca nu se trece la executare silita
Deoarece acest subiect este pe buzele tuturor avocaţilor şi celorlalte categorii de persoane cu activităţi liberale, urmare a litigiilor aflate pe rolul instanţelor, cred că ar fi benefic pentru totţi să discutămdespre caracterul acesteui tip de creanţă. În opinia mea, creanţa CAS nu este o creanţă bugetară drept pentru care termenul de prescripţie este de 3 ci nu de 5 ani.
Acum sunt tot mai nedumerita. Pana la urma creanta catre CAS se prescrie in 3 sau in 5 ani?
Si inca ceva: ce se intimpla daca sunt pensionara si nu am din ce sa platesc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriere creante cas mikyangel mikyangel Buna ziua, Sunt o pensionara care m-am trezit cu creante la CAS din anul 2005. Nu am bani si nici nu stiu ce sa fac. Asa ca acum am 2 probleme. 1. Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenzi PetrescuVlad PetrescuVlad Buna ziua. Am niste amenzi mai vechi, incepand din 2008. As dori sa stiu care dintre ele se prescriu (s`au ar trenbuii sa se prescrie) si`n baza care-i legi ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii firma bvr bvr Buna ziua! Spuneti-mi, va rog care este termenul de prescriere a unei datorii fata de un furnizor. Sau daca se prescrie vreodata datoria fata de un furnizor ... (vezi toată discuția)