avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul dupa revenirea din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul dupa revenirea din CIC

Buna ziua,

m-am intors de doua luni si jumatate la serviciu dupa CIC si mi s-a spus ca voi avea inca 6 luni salariul neschimbat (adica cel de acum 2 ani avut inaintea intrarii in CIC). Auzisem de o prevedere legala care obliga angajatorul sa aduca salariul la nivelul actual, insa nu stiu unde o pot gasi. Daca aveti va rog o informatie in acest sens ?
Este extrem de frustrant. Este ca si cum angajatorul doreste sa-si pedepseasca angajatul pentru faptul ca a stat 2 ani acasa sa isi cresca copilul. Nu este corect asa. In fond am ramas fidela angajatorului si m-am intors.
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 13:51, 29 Iunie 2010
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei. - art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002.

Daca lucrati in sectorul begetar , atunci sunt aplicabile prevederile art.17 alin.1 din Legae nr.330/2009, si anume:
Personalului care s-a aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 7 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si personalului ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, i se acorda, la reluarea activitatii, salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale in care a fost incadrat anterior suspendarii.
Va multumesc pentru raspuns. Lucrez in domeniul privat. Inteleg ca angajatorul in acest context incalca legea in momentul de fata ? As avea castig de cauza in instanta ?

Va multumesc.
1. Ar fi bine sa sesizati intai ITM poate se rezolva mai repede si nu mai ajungeti in instanta.
2. Daca nu se rezolva nici asa, raspunsul dat de ITM s-ar putea sa va ajute in instanta.
Va multumesc pentru raspuns.
freeelis a scris:

Daca lucrati in sectorul begetar , atunci sunt aplicabile prevederile art.17 alin.1 din Legae nr.330/2009, si anume:
Personalului care s-a aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 7 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si personalului ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, i se acorda, la reluarea activitatii, salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale in care a fost incadrat anterior suspendarii.
Sa inteleg ca la revenirea din CIC, va fi incadrata pe salariul care l-a avut inainte de a intra in CIC. Intrebarea mea e cand va putea trece la alt grad sau treapta profesionala? La 3 ani de la reluarea activitatii, asa cum prevede Legea 330/2009?

Alte discuții în legătură

Calcul salariu bugetar la revenirea din maternitate doru1971 doru1971 Va rog sa ma lamuriti asupra urmatorului aspect. Care ar trebui sa fie salariul fara sporuri pentru un bugetar angajat pe functia de bibliotecar Treapta l ... (vezi toată discuția)
Salariu dupa revenirea din cic Ayana1 Ayana1 Buna seara, Am revenit la serviciu acum doua zile din CIC, iar angajatorul mi-a dat sa semnez actul aditional la contractul de munca, insa se pare ca voi ... (vezi toată discuția)
Stabilire salariu dupa cic in sistemul sanitar maripet maripet Care este modalitatea corecta de aplicare a art.17 din Lg. nr.330/2009, avand in vedere faptul ca prevederile \"... i se acordă, la reluarea ... (vezi toată discuția)