Care este modalitatea corecta de aplicare a art.17 din Lg. nr.330/2009, avand in vedere faptul ca prevederile "... i se acordă, la reluarea activităţii, salariul de bază aferent gradului sau treptei profesionale în care a fost încadrat anterior suspendării.” sunt interpretabile.
Faceti aplicarea articolului de lege prin stabilirea salariului de baza la nivelul si cuantumul avut la data suspendarii CIM-ului sau stabiliti salariul , indexat la zi, la nivelul si cuantumul anului 2010.
Colegii din sistemul sanitar poate ma pot ajuta cu precizari privind stabilirea salariului dupa CIC.
Cu multumiri.
Art.17 “ Personalului care s-a aflat în concediu plătit pentru creşterea şi îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 7 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi personalului ale cărui raporturi de muncă sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, i se acordă, la reluarea activităţii, salariul de bază aferent gradului sau treptei profesionale în care a fost încadrat anterior suspendării.”
Am luat salariul de incadrare avut inainte de suspendare si l-am indexat cu maririle din 2007 si 2008, apoi l-am reincadrat pe Legea nr. 330/2009.
Noul salariul de baza care include vechimea trebuie sa fie minim 705 lei.