Buna ziua ,
trebuie sa dau un raspuns maine legat de salariul cu care am incadrat o persoana dupa o reintoarcere din CIC si precis ca ma va actiona in judecata in baza la ce voi scrie acolo si de aceea am nevoie de sfatul unor profesionisti.
La data de 21.05.2008 persoanei i s-a suspendat contractul de munca cfr.art 51 lit a Codul muncii ( poziltia 25 in Cartea de Munca). La pozitia 24 persoana apare incadrata pe functia de asistenta medicala principal PL cu 691 lei salariul de baza. Si acum , cum inteleg eu, in conformitate cu art,17 din Legea 330/2009 :
personalul care s-a aflat in concediu platit pentru cresterea copilului..... , precum si personalul ale carui raporturi de munca au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, i se acorda, la reluarea activitatii, salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale in care a fost incadrat anterioara suspendarii
, deci, se incadreaza la poz. 24 din cartea de munca, acesta fiind anteriora pozitiei 25 cu suspendarea contractului de munca.
Ce vrea persoana care s-a intors din februarie 2010 la serviciu : sa o incadram la salariul de baza pe care il are personalul cu aceasi gardatie ca si ea din luna decembrie 2009, dar care in perioada celor 2 ani cat ea a avut contractul suspendat, a trecut prin niste evaluari in baza carora le-a crescut salariulde baza. (Si in plus sa-i mai dam si retroactiv diferenta din februarie pana acum )
Se poate intelege din acest art. 17 ca trebuie sa o incadrem la intoarcerea din CIC, la salariul pe care il au si ceilalti angajati incepand cu luna decembrie 2009? Va multumesc si astept parerile voastre cat mai urgent.