avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Urgent - Revenire din concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Urgent - Revenire din concediu ingrijire copil

Buna ziua ,
trebuie sa dau un raspuns maine legat de salariul cu care am incadrat o persoana dupa o reintoarcere din CIC si precis ca ma va actiona in judecata in baza la ce voi scrie acolo si de aceea am nevoie de sfatul unor profesionisti.
La data de 21.05.2008 persoanei i s-a suspendat contractul de munca cfr.art 51 lit a Codul muncii ( poziltia 25 in Cartea de Munca). La pozitia 24 persoana apare incadrata pe functia de asistenta medicala principal PL cu 691 lei salariul de baza. Si acum , cum inteleg eu, in conformitate cu art,17 din Legea 330/2009 :
personalul care s-a aflat in concediu platit pentru cresterea copilului..... , precum si personalul ale carui raporturi de munca au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, i se acorda, la reluarea activitatii, salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale in care a fost incadrat anterioara suspendarii
, deci, se incadreaza la poz. 24 din cartea de munca, acesta fiind anteriora pozitiei 25 cu suspendarea contractului de munca.
Ce vrea persoana care s-a intors din februarie 2010 la serviciu : sa o incadram la salariul de baza pe care il are personalul cu aceasi gardatie ca si ea din luna decembrie 2009, dar care in perioada celor 2 ani cat ea a avut contractul suspendat, a trecut prin niste evaluari in baza carora le-a crescut salariulde baza. (Si in plus sa-i mai dam si retroactiv diferenta din februarie pana acum )
Se poate intelege din acest art. 17 ca trebuie sa o incadrem la intoarcerea din CIC, la salariul pe care il au si ceilalti angajati incepand cu luna decembrie 2009? Va multumesc si astept parerile voastre cat mai urgent.
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
cameliaf, utilizator
Cel mai recent răspuns: cameliaf , utilizator 21:36, 18 August 2010
La reluarea activitatii va avea salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale in care a fost incadrata anterioar suspendarii.
Adica , 691 lei , acesta este salariul de baza care apare pe cartea de munca la pozitia anterioara suspendarii . Nu ?
1.NU, puteati sa ii dati acelasi salariu doar daca era nou angajata.
Intrebati-o daca poate face diferenta intre un salariat care revine din suspendare si nou angajat = care acum isi incepe activitatea....:hammer:
Daca vroia crestere din evaluarea anuala a performantelor profesionale, trebuia sa nu isi ceara suspendarea c.i.m. si sa ramana la lucru.
2. Cred totusi ca ati gresit pentru ca nu i-ati majorati salariul de incadrare din luna mai 2008 cu procentul de 5,5 - cresterea salariala (care a fost acordata tuturor angajatilor care nu erau suspendati) din 1 octombrie 2008, prevazuta in art. 1 lit. b) din O.G. nr. 10/2008.
conform Legii 330 d-voastra trebuie sa o reincadrati pe aceeasi functie cu salariul detinut de o functie similara. Adica, aceeasi functie, aceeasi vechime, acelasi grad. Daca colegii aflati pe o functie similara, la data cind dinsa a intrat in concediu crestere copil, au promovat in grad sau in treapta de salarizare, asta nu inseamna ca o veti promova si pe ea in grad sau in treapta de salarizare, ei ii veti da salariul pe care l-ar fi avut la reincadrare conform legii330, salariul pe care l-ar avea un coleg pe o functie similara, nu salariul pe care l-a avut la data suspendarii.
Precizez, reincadrarea se face pe aceeasi functie detinuta anterior suspendarii, dar salarizarea se face la nivelul salariului actual aferent unei functii similare cu functia pe care o reincadrati, adica nu confundati reincadrarea pe functia detinuta anterior cu salariul acordat.
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
ellena, utilizator
Ea a facut referire la art. 31 din Legea 330 si eu i-am spus acelasi lucru , ca nu e nou angajata, ci a revenit la poz. anterioara suspendarii.
Voi verifica maine ce-i cu O.G. 10/2008 , dar daca ea era cu contractul suspendat la 1 oct.2008 ( fiind suspendat dein 21.05.2008) se mai aplica majorarea ?

Alte discuții în legătură

Calcul salariu bugetar la revenirea din maternitate doru1971 doru1971 Va rog sa ma lamuriti asupra urmatorului aspect. Care ar trebui sa fie salariul fara sporuri pentru un bugetar angajat pe functia de bibliotecar Treapta l ... (vezi toată discuția)
Stabilire salariu dupa cic in sistemul sanitar maripet maripet Care este modalitatea corecta de aplicare a art.17 din Lg. nr.330/2009, avand in vedere faptul ca prevederile \"... i se acordă, la reluarea ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad personal contractual Buna ziua. Spuneti-mi, va rog, la acest moment se pot face promovari in grad pentru personalul contractual din institutiile bugetare, de cultura, ... (vezi toată discuția)