avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promovare in grad personal contractual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promovare in grad personal contractual

Buna ziua.
Spuneti-mi, va rog, la acest moment se pot face promovari in grad pentru personalul contractual din institutiile bugetare, de cultura, spitale?
Care sunt conditiile si procedura?
Cel mai recent răspuns: teodora_felicia , utilizator 11:46, 17 Februarie 2012
Se fac conform principiilor generale din Regulamantul cadru reglementat de Hg. nr. 286/2011
Daca o ai promovat in 2010 din S II si S I, poti promova si anul acesta din S I in S IA, daca ai vechime totala de 7 ani in institutie, si ai luat note FB 7 ani la rand? Parca conform HG 286/2011 nu mai scrie ca se fac promovarile din 3 in 3 ani, nu mai trebuie asteptat trei ani, nu? ( angajata tot in institutie bugetara - personal contractual) Multumesc
Buna!
Eu am o speta si mai complexa:sunt cj gr. IV din noiembrie 2006. Din noiembrie 2008 am beneficiat de concediu pentru cresterea copilului pana in noiembrie 2010. Atunci am fost reincadrata pe functia de cj gr. II conform Lg 330, pentru ca gr. IV si III nu mai existau, dar cu salariul avut conform gr. IV(cu care am si ramas, si care, intre timp a fost redus cu 25%, apoi majorat cu 15%). Eu cand pot sustine un examen de promovare?In noiembrie 2013(ca sa fi avut activitate careia sa i se poata atribui un calificativ "in ultimii 3 ani")? Si atunci voi promova din gr. II in gr. I?(Asta mi se pare solutia care reiese din prevederile legale). Dar, intre timp, e normal sa raman cu salarizarea din noiembrie 2006(modificata de taieri si majorari) pana in 2013? Multumesc pentru eventualele raspunsuri!
In ceea ce priveste salariul la revenirea dvs. din ccc.trebuiau aplicate prevederile Art. 17din Legea 330/2009,respectiv art.30(4):
(1)Personalului care s-a aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 7 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si personalului ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, i se acorda, la reluarea activitatii, salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale in care a fost incadrat anterior suspendarii.
(2)Pentru personalul prevazut la alin. (1), gradatia corespunzatoare transei de vechime in munca se stabileste conform legilor specifice.

art.30(4)La functiile de executie unde s-a redus numarul de grade sau trepte profesionale, reincadrarea personalului ale carui grade sau trepte profesionale au fost eliminate se face la gradul sau treapta profesionala imediat urmatoare celei eliminate.



Cu alte cuvinte,incadrarea la cjgr.II este corecta,iar salariul ar fi trebuit sa fie cel pt.un fost cj gr.IV,( II)in 2010 si care nu a avut suspendat raportul de munca, si nu salariul pe care l-ati avut in 2006,pt. ca reglementarea nu vorbeste despre mentinerea aceluiasi salariu la revenire,ci despre salariul aferent gradului treptei care se mentine.ceea ce nu este identic.(nu salariul se mentine,ci gradul,treapta avuta anterior)
Cu atat mai mult,Legea 284/2010,respectiv 283/2011 prevad ca pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, pt. personalul care s-a aflat in ccc,salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat.



2. In ceea ce prveste promovarea,se poate face asa cum aratati in noiembrie 2013.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
ContSters136493, utilizator
Va multumesc pentru promptitudinea raspunsului.
O precizare: cand am spus salarizarea din noiembrie 2006 m-am referit la cea actualizata(adica cea aferenta salariului de baza pentru gr. IV, dar cu majorarile subsecvente-ultima fiind cea cf OG 10/2008, la nivelul prevazut pentru 01.10.2008 - 886 de lei, la care au fost adaugate sporurile formand noul salariu de baza, apoi a fost redus cu 25%, apoi majorat cu 15%, conform actelor normative).
Daca bine am inteles eu, incepand cu 2011(cand aveam conform incadrarii din noiembrie 2010 gr. II), dvs. sustineti ca salariul meu trebuia sa fie la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare, respectiv, cele cu gr. II(adica sa se ia baza din OG 10/2008 pentru gr. II, iar asupra acesteia sa se opereze modificarile subsecvente), ceea ce nu s-a intamplat, ramanad cu acelasi salariu de baza de la gr. IV, modificat conform actelor normative.

Alte discuții în legătură

Reducere trepte profesionale pentru contractuali buia buia scuzati ca vorbesc despre contractuali la sectiunea functionari publici, dar cred ca cei care lucreaza cu functionarul cunosc bine si legislatia pentru ... (vezi toată discuția)
Controverse privind reincadrarea de la 01.01.2011 mihami mihami Din dec. 2006 pana in dec. 2010 am fost incadrata in functie publica, grad profesional principal, treapta 1. Din dec. 2010 (dupa sustinere examen) am fost ... (vezi toată discuția)
Trecere de la contractual la functionar public baza baza Sunt angajat in campul muncii din anul 1985 , din august 1997, lucrez la o primarie,ca persoana contractuala, in functia de referent cultural , gradul I( ... (vezi toată discuția)