avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Reducere trepte profesionale pentru contractuali
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Reducere trepte profesionale pentru contractuali

scuzati ca vorbesc despre contractuali la sectiunea functionari publici, dar cred ca cei care lucreaza cu functionarul cunosc bine si legislatia pentru contractual.
Cu aproape 2 ani in urma Gradele profesionale IV si III au fost scoase... in locul lor contractualii au fost reincadrati la Gradul prof. II... salaruil ramanand acelasi (vechi) poate cineva sa ma ajute si sa-mi spuna in care lege sau ordonanta a fost specificat aceasta transformare.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 17:31, 14 Noiembrie 2011
ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr. 1 din 25 ianuarie 2010
privind unele măsuri de reîncadrare în funcţii a unor categorii de personal din sectorul bugetar şi stabilirea salariilor acestora, precum şi alte măsuri în domeniul bugetar

ART. 4
(1) Începând cu luna ianuarie 2010, întregul personal din sectorul bugetar încadrat în autorităţile şi instituţiile publice prevăzute la art. 2 alin. (1) şi (3) din Legea-cadru nr. 330/2009 va fi reîncadrat corespunzător tranşelor de vechime în muncă şi pe funcţiile corespunzătoare categoriei, gradului şi treptei profesionale avute la 31 decembrie 2009.
(2) La funcţiile de execuţie unde s-a redus numărul de grade sau trepte profesionale, reîncadrarea personalului ale cărui grade sau trepte profesionale au fost eliminate se face la gradul sau treapta profesională imediat următoare celei eliminate, iar salarizarea se face cu menţinerea salariilor avute la 31 decembrie 2009.
Multumesc mult, de aici rezulta informatia pe care am cautat-o: eliminarea treptei profesionale IV si III ... acum cand am recitit info mi-am reamintit!!! Pur si simplu am uitat!

Partea a doua a situatiei cu care ma confrunt este promovarea unui contractual:
- aprilie - septembrie 2008 a fost debutant
- oct 2008 a promovat pe GP IV iar in ian 2010 a fost reincadrat pe GP II, salariul neschimbandu-se
- in oct 2011 s-au implinit 3 ani de la ultima promovare - cea din 2008; credeti ca e corect organizarea unui examen conf HG 286/2011 pentru promovare pe GP I.
Personal cred ca e ok dar poate imi scapa ceva si ma lamuriti si pe mine!
Am avut si eu un astfel de caz, i-am organizat promovarea, pentru ca am considerat faptul ca salariatul a trecut de la treapta III la II pe acelasi salariu nu a fost o promovare...
Multumesc.
Inainte de promovare ati aprobat regulamentul de organizare a ex. de promovare, sau ati folosit doar HG 286/2011?
Doar H.G.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in grad personal contractual Buna ziua. Spuneti-mi, va rog, la acest moment se pot face promovari in grad pentru personalul contractual din institutiile bugetare, de cultura, ... (vezi toată discuția)
Salarizare. A-Marius A-Marius Bună seara! Fiţi vă rog amabili şi spuneţi dacă un bugetar care avea gradul/treapta II în 2008, să poată fi trecut la gradul I? Având în ... (vezi toată discuția)
Salariu intre 100marian2011 100marian2011 Un angajat este incadrat muncitor I , avand salariul intre limita maxima si cea minima a treptei I. Stabilirea salariului la limita maxima a treptei cum se ... (vezi toată discuția)