avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promovare in grad personal contractual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promovare in grad personal contractual

Buna ziua.
Spuneti-mi, va rog, la acest moment se pot face promovari in grad pentru personalul contractual din institutiile bugetare, de cultura, spitale?
Care sunt conditiile si procedura?
Cel mai recent răspuns: teodora_felicia , utilizator 11:46, 17 Februarie 2012
Nu,eu ma refeream la cj II dupa reincadrare,(fost IV), si care nu au avut intrerupere la care trebuie sa va raportati cand vorbim despre "similar in plata". Daca spuneti ca s-a plecat de la salariul din octombrie 2008,si in cazul dvs. este corect,eu intelesesem initial ca ati ramas la nivelul din 2006,fara cele 2 majorari aferente anului 2008(aprilie.octombrie)
Multumesc. Intr-adevar, s-a plecat de la 886 de lei(salariul de baza la 01.10.2008 pentru gr. IV), calculele subsecvente sunt corect facute, dar nu mi se pare normal ca baza de la care se porneste calculul sa fie tot cea conform gr. IV. Din moment ce nu pot promova pana dupa noiembrie 2013 pe gr. I, este normal sa nu beneficiez niciodata de salariul calculat pornind de la baza pentru gr. II(acum se pleaca de la cel pt. gr. IV, iar dupa promovare se va pleca, daca nu se aplica coeficientii intre timp, de la cel pentru gr. I)?
De cati ani vechime in specialitate era nevoie pana la reincadrarea din 2010 pt. un cj II?Banuiesc ca peste 3ani.Dvs. ati fost reincadrata pe II, cand aveati undeva intre 6luni si 1-2 ani vechime,doar pt. ca se desfiintase gr.III,nu pt. ca aveati aceeasi vechime ca un cj II de atunci,care desigur avea si salariul mai mare .Cand veti fi promovata in 2013,ce vechime efectiva in specialitate veti avea?
Cand am plecat in concediu pentru ingrijirea copilului aveam 2 ani in gr. IV. Apoi contractul mi-a fost suspendat si m-am intors, fiind reincadrata cu gr. II in noiembrie 2010. De atunci a mai trecut 1 an si 3 luni, iar acum trebuie sa astept pana dupa noiembrie 2013 ca sa pot sustine examen de promovare din gr. II in gr. I(e vorba de 3 ani, desi, fiind personal contractual, HGR 286/2011 ne cere expres 3 ani vechime, ci doar ca sa fi avut calificativul "foarte bine" in doi din ultimii trei ani). Problema este cea a salarizarii, desi din noiembrie 2010 sunt incadrata in gr. II, salarizarea mea e calculata tot pornind de la baza prevazuta de OG 10/2008 pentru gr. IV(cu calculele ulterioare corect facute), ceea ce inseamna ca nu voi beneficia niciodata de salarizarea corespunzatoare gr. II, din moment ce pana dupa noiembrie 2013 mi se aplica cea pt. gr. IV, iar apoi mi se va aplica cea pentru gr. I(dupa promovarea examenului, bineinteles). Asta mi se pare mie aiurea si oarecum ilogic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere trepte profesionale pentru contractuali buia buia scuzati ca vorbesc despre contractuali la sectiunea functionari publici, dar cred ca cei care lucreaza cu functionarul cunosc bine si legislatia pentru ... (vezi toată discuția)
Controverse privind reincadrarea de la 01.01.2011 mihami mihami Din dec. 2006 pana in dec. 2010 am fost incadrata in functie publica, grad profesional principal, treapta 1. Din dec. 2010 (dupa sustinere examen) am fost ... (vezi toată discuția)
Trecere de la contractual la functionar public baza baza Sunt angajat in campul muncii din anul 1985 , din august 1997, lucrez la o primarie,ca persoana contractuala, in functia de referent cultural , gradul I( ... (vezi toată discuția)