avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Licitatie deschisa dar .....fara sa vezi ofertele ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Licitatie deschisa dar .....fara sa vezi ofertele celorlalti

Am participat la o licitatie publica deschisa cu plicuri inchise de atribuirea serviciului de transport local, unde comisia de evaluare nu ne-a permis prezenta in sala la deschiderea plicurilor interioare comunicandu-ne verbal rezultatul partial la primul traseu (din cele noua). Avem suspiciunea ca se vrea favorizarea unui ofertant.
1.Ce lege reglementeaza procedura de desfasurare a licitatiei deschise ?..pentru ca Ordinul 263/2007 dupa care este intocmit Caietul de Sarcini este destul de sarac in detalii.
2.Considerati ca este o incalcare a legii obstructionarea prezentei ofertantilor la deschiderea ofertelor propriu zise (plicul interior) ?
3.Putem cere anularea licitatiei ?
4.Cum sa procedam in aceasta situatie ?
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 10:12, 8 Iulie 2010
la deschiderea plicurilor trebuie sa fie prezenti si reprezentstii ofertantilor pentru a se elimina orice suspiciune de frauda.. daca e autoritata publica contractanta puteti contesta rezultatul la CNSC.. aveti un termen, incadrati-va in el
Ordonanta 34/2006 precum si HGR 925 / 2006 actualizate
Este o Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara. Care este termenul ?
acand in vedere ca procedura este licitatie deschisa, aveti 10 zile de la comunicare (de la data primirii de catre dvs)
ofertantii au dreptul sa fie prezenti doar la sedinta de deschidere a ofertelor. in aceasta sedinta nu se verficia documentele prezentate, doar se consemneaza daca lipsesc sau nu. de asemenea, se citesc preturile din formularele de oferta. ofertele tehnice se evalueaza intr-o intalnire ulterioara a comisiei, fara prezenta unor membrii din exterior. autoritatea contractanta nu are dreptul de a prezenta ofertele tehnice ale celorlalti participanti decat cu acordul acestora si doar daca nu se incalca secretul profesional. avand in vedere aceste aspecte, nu-mi imaginez ce puteti demonstra pt. anularea licitatiei, mai ales ca anularea se dispune doar in cazurile prevazute de art 209.

Alte discuții în legătură

Derulare licitatiem deschise conform legii achizitiilor publice Lucian Dumitrescu Lucian Dumitrescu Stie cineva cum se deruleaza conform legii, adica conform literii legii o procedura de licitatie deschisa. Adica efectiv nu asa din practica. Eu am fost la ... (vezi toată discuția)
Oferta alternativa licitatie teodor82 teodor82 Buna ziua. Doresc sa particip la o licitatie publica si am vrea sa depunem mai multe variante de oferte. Se solicita un anumit produs, cu caractersitici bine ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal deschidere oferte licitatie fara intocmirea anexei cu documentele de calificare Jurist TM Jurist TM Buna ziua, tuturor! Azi am primit procesul verbal de la sedinta de deschidere a ofertelor la o licitatie publica- cerere de oferta. La procedura au ... (vezi toată discuția)