avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Oferta alternativa licitatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Oferta alternativa licitatie

Buna ziua.
Doresc sa particip la o licitatie publica si am vrea sa depunem mai multe variante de oferte.
Se solicita un anumit produs, cu caractersitici bine definite dar avand in vedere ca am identificat mai multe produse care corespund acestora, am vrea sa inaintam mai multe oferte pentru trei variante de produs.
In caietul de sarcini apare specificatia: ofertele alternative nu sunt acceptate.
Sa inteleg ca nu putem depune oferte pentru mai multe variante de produs.
Unde in OUG 34/2006 apar precizari referitoare la ofertele alternative?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 16:32, 6 Mai 2010
OUG 34- art.170-173
HG925- art.36, alin1)., lit.c
~ Conținut șters la cerere ~
Deci din cate inteleg din textul ordonantei si din caietul de sarcini in care se pune ca nu sunt permise oferte alternative, nu putem depune oferte pentru mai multe variante de produs?
Este vorba mai exact de o licitatie pentru un anumit tip de autovehicule; in caietul de sarcini fiind date caracteristicile exacte ale acestuia.
Totusi se incadreaza mai multe tipuri de autovehicule in aceste caracteristici si am dori sa depunem oferte pentru fiecare tip.
Totusi se pare ca nu se accepta, din moment ce nu se accepta oferte alternative.
Ma scuzati ca insist dar este o chestie destul de importanta pentru mine si sunt incepator in ale licitatiilor publice.
Multumesc.
Sigur nu se accepta oferte alternative, ba mai mult, riscati sa fiti descalificati. Din pacate, asta este legislatia.
Daca este licitatie deschisa, vedeti care este criteriul de atribuire. Daca este pretul cel mai scazut, veniti cu produsele cele mai ieftine, din cele pe care le aveti. Daca este oferta c.m. avantajoasa, cautati sa obtineti c.m. bun punctaj.Important:respectati intrutotul caracteristicile produsului din caietul de sarcini, cum v-a atras atentia si dl. Clement.
In momentul actual, concurenta pe piata este foarte acerba, asa ca nu fiti sentimental, si cautati sa faceti oferta cea mai buna din punct de vedere al cerintelor documentatiei de achizitie, altfel vor lua altii contractul. Nu este suficient sa aveti produse bune si sa fiti seriosi, trebuie sa fiti si buni comercianti.
Succes!
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie paguboasa olliverkan olliverkan Buna ziua! Ce e de facut cand autoritatile contractante impun prin caietul de sarcini conditii tehnice greu de indeplinit de producatorii autohtoni, cerintele ... (vezi toată discuția)
Pachet demonstrativ incomplet , rog raspuns urgent mariusion mariusion buna seara, problema de care ma lovesc este urmatoarea > la o licitatie , ofertantul care a venit nu a adus pachetul demonstrativ complet, desi in caietul de ... (vezi toată discuția)
Licitatii fonduri europene denis-anca denis-anca buna ziua. poate sa-mi spuna si mie cineva care este actul normativ care prevede ca bunurile achizitionate prin licitatii cu fonduri Europene trebuie sa aiba ... (vezi toată discuția)