avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice pachet demonstrativ incomplet , rog raspuns urgent
Discuție deschisă în Achiziţii publice

pachet demonstrativ incomplet , rog raspuns urgent

buna seara, problema de care ma lovesc este urmatoarea > la o licitatie , ofertantul care a venit nu a adus pachetul demonstrativ complet, desi in caietul de sarcini se specifica, ca ofertantul va prezenta pachet demonstrativ conform cerintelor din caietul de sarcini. Mai precis un pachet era format din mai multe produse , toate produsele au fost in regula mai putin unul. la produsul care nu era in regula ii lipsea un accesoriu care este indispensabil. Intrebarea mea este urmatoarea > CUM SA ACTIONEZ IN CAZUL ACESTA , SA IL DESCALIFIC SAU CE ALTCEVA MAI POT FACE?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 14:05, 19 August 2009
Depinde de ceea ce se prevede in procedura de organizare a licitatiei ca si sanctiune. Daca nu se prevede o asemenea situatie, se va proceda in functie de imprejurarile cauzei, ramanand la latitudinea organizatorului licitatiei, calificarea sau descalificarea ofertantului in cauza. Daca este singurul ofertant eligibil sau cel cu oferta cea mai buna, in cazul in care nu s-au prevazut sanctiuni pentru astfel de situatii, eu as trece peste aceasta lipsa. Organizarea unei noi licitatii presupune costuri suplimentare, resurse umane si materiale, precum si pierdere de timp. Puneti in balanta toate acestea si alegeti varianta cea mai buna pentru organizator. ;)
va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Trebuia sa cereti intregirea ofertei si sa continuati procedura de achizitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurenta neloiala zaganescu zaganescu O firma care participa la o licitatie care nu este cu strigare ci cu oferta econimica depusa in plic inchis poate fi asociat la o alta firma participanta? Cei ... (vezi toată discuția)
Subcontractanti ? descalificare din cauza lor? razvan911 razvan911 Buna ziua, SUnt operator economic si particip in acest moment la o licitatie publica. Am 3 subcontractanti si pentru ei mi s-au cerut prin documentatie ... (vezi toată discuția)
Licitatie publica mihai alexandru mihai alexandru se participa la o licitatie iar din toate persoanele partcipante ramane doar una restul fiind descalificate pe motivul intocmirii dosarului.(lipsesc anumite ... (vezi toată discuția)