avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Licitatii fonduri europene
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Licitatii fonduri europene

buna ziua. poate sa-mi spuna si mie cineva care este actul normativ care prevede ca bunurile achizitionate prin licitatii cu fonduri Europene trebuie sa aiba obligatoriu origine Europa?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: denis-anca , utilizator 14:29, 10 Martie 2010
Actul care reglementeaza procedurile de desfasurare a licitatiilor publice este OG 34/2006 , cu modificarile si completarile ulterioare . Insa , pt ca este un insa , cerintele sunt cele pe care autoritatea contractanta le includ in Caietele de sarcini . In cazul dvs. este vorba de o cerinta a Caietului de sarcini in baza caruia se face oferta .
Buna dimineata.
Deci utilizarea fondurilor europene nu obliga autoritatile contractante sa impuna acest lucru. Multumesc foarte mult.
Depinde foarte mult de tipul fondurilor. Este posibil ca organismul care a pus la dispozitie fondurile sa impuna propriile regului. Banii lui, regulile lui. Nu este obligatoriu ca toate achizitiile din Romania sa se desfasoare dupa OUG 34/2006.
Deci, actul normativ pe care il doriti va va fi mentionat si prezentat de catre cel care organizeaza licitatia.
Succes.
Daca baza legala este doar OUG 34/2006 cu toate modificarile, chiar daca sursa de finantare include fonduri Euro, solicitarea ca bunurile achizitionate sa aiba origine CE trebuie sa fie clar specificata in documentatia de atribuire. Daca nu se specifica, nu se aplica. Am inteles corect?
Multumesc si pt ajutor si pt urare.
Evident.
Nici nu s-ar putea solicita provenienta doar din UE, s-ar incalca principiul nediscriminarii. Cel mult, s-ar putea impune conditii referitoare la compatibilitate cu alt produs, anumite caracteristici necesare pentru utilizarea corespunzatoare a produsului, etc., etc.
Exista intr-adevar, anumite produse care pot fi introduse in UE cu restrictii, dar acest lucru trebuia precizat din start in DA, cu trimitere la Legislatia Europeana respectiva, la rubrica "legislatia aplicata".
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2010
vlad nicolae, moderator

Alte discuții în legătură

Caiet sarcini lucrari constructii jacqueline_k jacqueline_k O societate comerciala (privata) doreste sa dezafecteze o zona ocupata de constructii si instalatii, urmand ca pe terenul ramas liber sa se construiasca ... (vezi toată discuția)
Licitatie paguboasa olliverkan olliverkan Buna ziua! Ce e de facut cand autoritatile contractante impun prin caietul de sarcini conditii tehnice greu de indeplinit de producatorii autohtoni, cerintele ... (vezi toată discuția)
Oferta alternativa licitatie teodor82 teodor82 Buna ziua. Doresc sa particip la o licitatie publica si am vrea sa depunem mai multe variante de oferte. Se solicita un anumit produs, cu caractersitici bine ... (vezi toată discuția)