avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Concurs de infractiuni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Concurs de infractiuni

Intrebarea mea este legata de calculul pedepsei in cazul concursului de infractiuni, prin aplicarea sporului de pedeapsa se poate atinge cumulul aritmetic dar nu se poate depasii? sau nu se poate atinge cumulul aritmetic?
Cel mai recent răspuns: dana_muntean , utilizator 16:26, 27 Iunie 2010
In dreptul penal roman , in cazul concursului de infractiuni , se aplica principiul cumulului juridic potrivit caruia va fi executata pedeapsa cea mai grea , la care se poate adauga un spor .
Pedeapsa rezultanta nu poate depasi maximul special al pedepsei ptr infractiunea cea mai grava adunat cu sporul aplicat .


Editare ulterioara :

De asemenea , pedeapsa rezultanta ( compusa din pedeapsa ptr infractiunea cea mai grava adunata cu sporul aplicat ) , nu poate fi mai mare decat cumulul aritmetic al pedepselor stabilite de instanta ptr fiecare infractiune in parte .
Ultima modificare: Duminică, 27 Iunie 2010
Diana Ramona, Alte profesii
deci pedeapsa rezultanta poate atinge cumulul aritmetic insa nu il poate depasii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contopire pedepse albastrusenin albastrusenin Sunt 3 condamnari penale definitive de 1 asn de doi si de trei jumate.Daca se face contopirea lor dupa ce intra noul cod in februare se poate reduce pedeapsa ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal 2014 alinamihaipaula alinamihaipaula la intearea in vigoare a noului cod penal la 1 februari 2014 cad scorurile de contopire a pedepselor? (vezi toată discuția)
Circumstante agravante, recidiva si concurs de infractiuni Borsec Borsec Art. 80 (3) din COdul Penal spune ca: In cazul aplicarii concomitente a dispozitiilor cu privire la circumstante agravante, recidiva si concurs de infractiuni, ... (vezi toată discuția)