pot sa contesc procesul verbal intocmit de politia rutiera daca indicarea locului unde s-a savarsit contraventia este gresita, este vorba de alta strada decat ceea trecuta in procesul verbal acest fapt putand fi demonstrat cu martori,
Poate constitui motiv de contestatie , mai ales daca in locul indicat de agentul constatator nu sunt aplicabile cele consemnate . Depinde in ce a constat contraventia .
De exemplu , daca am vorbi despre un indicator Oprire interzisa , care nu se gaseste pe strada indicata in mod gresit de acesta , am putea vorbi de o anulare a PV .
Bineinteles , trebuie analizat actul de sanctionare prin prisma conditiilor de forma si fond stabilite atat de OG nr 2/2001 cat si OUG 195/2002 si regulamentul acesteia de aplicare .
#-o contraventia reprezinta conducerea sub influenta alcool-ului avand 0.23 in aerul respirat si daca are rost sa depun contestatie ce sanse de castig as avea, vreau cel putin sa aman o luna,luna viitoare am nunta.
Presupun ca s-au recoltat si probe biologice.... si astfel sansele de reusita in cazul unei contestatii sunt foarte mici....Cat despre faptul ca strada este mentionata gresit in procesul verbal, slabe sanse....
Dar pentru a mai avea o perioada permisul de conducere , puteti sa depuneti contestatie.
In cazul in care , contraventia ptr care s-a dispus masura aplicarii sanctiunii contraventionale , complementar cu suspendarea dreptului de conducere , este cea a conducerii sub influenta bauturilor alcoolice , nu are relevanta indicarea gresita a locului , atata timp cat si celalalt loc era tot pe "drumuri publice" , ca si in alte cazuri cand locul savarsirii contraventiei are o importanta deosebita . Pericolul social subzista in ambele cazuri . Instanta va aprecia indicarea gresita a strazii ca fiind o simpla eroare materiala , daca nu sunt si alte motive care sa atraga anularea PV .
Ptr aceasta valoare nu exista obligatia ptr agentul constatator de a va supune recoltarii probelor biologice .
Intr-adevar , plangerea impotriva PV suspenda executarea pana la pronuntarea instantei . Exista si cai de atac , timp in care , permisul ramane la dvs .