avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestare proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestare proces verbal

pot sa contesc procesul verbal intocmit de politia rutiera daca indicarea locului unde s-a savarsit contraventia este gresita, este vorba de alta strada decat ceea trecuta in procesul verbal acest fapt putand fi demonstrat cu martori,
Cel mai recent răspuns: trx23 , utilizator 17:00, 27 Iunie 2010
Poate constitui motiv de contestatie , mai ales daca in locul indicat de agentul constatator nu sunt aplicabile cele consemnate . Depinde in ce a constat contraventia .
De exemplu , daca am vorbi despre un indicator Oprire interzisa , care nu se gaseste pe strada indicata in mod gresit de acesta , am putea vorbi de o anulare a PV .
Bineinteles , trebuie analizat actul de sanctionare prin prisma conditiilor de forma si fond stabilite atat de OG nr 2/2001 cat si OUG 195/2002 si regulamentul acesteia de aplicare .
Da, in termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal, la judecatoria compententa.
#-o contraventia reprezinta conducerea sub influenta alcool-ului avand 0.23 in aerul respirat si daca are rost sa depun contestatie ce sanse de castig as avea, vreau cel putin sa aman o luna,luna viitoare am nunta.
Ultima modificare: Duminică, 27 Iunie 2010
trx23, utilizator
Presupun ca s-au recoltat si probe biologice.... si astfel sansele de reusita in cazul unei contestatii sunt foarte mici....Cat despre faptul ca strada este mentionata gresit in procesul verbal, slabe sanse....
Dar pentru a mai avea o perioada permisul de conducere , puteti sa depuneti contestatie.
In cazul in care , contraventia ptr care s-a dispus masura aplicarii sanctiunii contraventionale , complementar cu suspendarea dreptului de conducere , este cea a conducerii sub influenta bauturilor alcoolice , nu are relevanta indicarea gresita a locului , atata timp cat si celalalt loc era tot pe "drumuri publice" , ca si in alte cazuri cand locul savarsirii contraventiei are o importanta deosebita . Pericolul social subzista in ambele cazuri . Instanta va aprecia indicarea gresita a strazii ca fiind o simpla eroare materiala , daca nu sunt si alte motive care sa atraga anularea PV .
Ptr aceasta valoare nu exista obligatia ptr agentul constatator de a va supune recoltarii probelor biologice .
Intr-adevar , plangerea impotriva PV suspenda executarea pana la pronuntarea instantei . Exista si cai de atac , timp in care , permisul ramane la dvs .

Alte discuții în legătură

Motive nulitate proces verbal de contraventie cyan cyan In cazul in care in procesul verbal de constatare a contraventiei nu se intelege clar articolul din OUG 195 pentru care a fost suspendat permisul de conducere ... (vezi toată discuția)
Model contestatie p-v la regimul circulatiei pe drumurile publice Tut_trademark Tut_trademark Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un sfat unde gasesc un model de contestatie al unui proces verbal provenit ca urmare a unei contraventii de la regimul ... (vezi toată discuția)
Permis retinut alcool jdefootz jdefootz Am fost testat cu aparatul etilotest care a a indicat 0.16 mg/l, deoarece băusem doar un shot de tequila, am solicitat recoltarea probelor biologice, iar ... (vezi toată discuția)