avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... motive nulitate proces verbal de contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

motive nulitate proces verbal de contraventie

In cazul in care in procesul verbal de constatare a contraventiei nu se intelege clar articolul din OUG 195 pentru care a fost suspendat permisul de conducere (cu toate ca fapta a fost descrisa corect in loc de 41alin1 se intelege 111, a fost scris 41/1) exista sanse de anulare a procesului verbal?
A fost taiata cu pixul in intregime sintagma "retinerea permisului" si scris de mana "retinere PC x zile".
Se poate cere anularea pe motiv de articol incorect si completare/adaugire, PC neinsemnand in mod neaparat permis de conducere (nu se regaseste prescurtarea in OUG 195/2002)?
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2017
cyan, moderator
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 23:00, 3 Noiembrie 2017
"În raport cu acest caracter imperativ-limitativ al cazurilor în care nulitatea procesului-verbal încheiat de agentul constatator al contravenției se ia în considerare și din oficiu (art.17 OG2/2001), se impune ca în toate celelalte cazuri de nerespectare a cerințelor pe care trebuie să le întrunească un asemenea act, inclusiv cel referitor la consemnarea distinctă a obiecțiunilor contravenientului la conținutul lui, nulitatea procesului-verbal de constatare a contravenției să nu poate fi invocată decât dacă s-a pricinuit părții o vătămare ce nu se poate înlătura decât prin anularea acelui act." Decizia XXII/2007 a ICCJ
cyan a scris:

Se poate cere anularea pe motiv de articol incorect si completare/adaugire, PC neinsemnand in mod neaparat permis de conducere (nu se regaseste prescurtarea in OUG 195/2002)?

Se poate cere anularea dar pentru aceasta motivare șansele de câștig se apropie de zero.
Daca temeiul de drept este gresit indicat se poate anula procesul-verbal.
Daca temeiul de drept este gresit indicat se poate anula procesul-verbal.
Pe temeiul de drept am cerut anularea, in fapt se intelege ca este trecut un alt articol.

Alte discuții în legătură

Contestare amenda circulatie pv gresit riderontornadoes riderontornadoes buna ziua. as dori sa stiu daca am sanse sa pot contesta un pv pt amenda exces viteza in cazul in care articolele pe baza carora am fost sanctionat sunt ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru anularea pv contraventie georgedr72 georgedr72 In data de 18.07.1014 am fost sanctionat de un echipaj al Politiei Rurale Vladuceni- VL pentru depasirea in zona indicatorului depasirea interzisa si incalcand ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal trx23 trx23 pot sa contesc procesul verbal intocmit de politia rutiera daca indicarea locului unde s-a savarsit contraventia este gresita, este vorba de alta strada decat ... (vezi toată discuția)