Buna ziua ! Am un prieten ( de etnie romma) minor care acum cateva zile a venit la mine si m-a rugat deosebit de frumos sa il ajut intr-o problema ! Omul avea asupra lui 2 cercei de aur ( de dama ) si un colier amandoua avand o valoare destul de mare , Acest a m-a rugat sa merg sa ii bag in amanet pe numele meu pentru ca are nevoie de bani si el nu poate sa bage pe numele lui ! Fiind prietenul meu va dati seama ca nu m-am gandit ce se poate inamplta ... Zis si facut am mers... Am luat suma de 20 de milioane pe care i-am dat-o omului ! Dupa 2 zile aflu ca omul furase aurul din casa parintilor si l-a bagat in amanet pentru a fugi din tara ! Tatal lui m-a dat la politie ca fiind complice ? Cum pot scapa ? sau ce pot pati ?
Buna seara. Delicat, fiindca nu ati putu prevedea de unde un minor ar fi putut avea acel aur..de o asemenea valoare.Fiind minor si presupunind ca se afla sub ocrotirea parinteasca, ce putea el face cu banii? Sigur veti fi cercetat, puteti fi banuit chiar de instigare , ceea ce este mai grav decat complicitatea. Pustiul insa ar putea sa declare adevarul..pentru a nu va amesteca, daca sunteti intr-adevar prieteni. Nu veti fi pedepsit decat daca exista probe solide impotriva dvs.
Sanse de scapare ati avea doar cu declaratia amicului , care , se pare ca a parasit tara .
Oricum , trebuie sa se dovedeasca faptul ca aveati cunostinta de furt , ca ati avut rol in savarsirea faptei sub una dintre formele participatiei . Aveti grija ce declarati desi se impune si audierea minorului .
Prima urgenta: angajarea unui avocat care va sti cum sa va apere mai bine. Nu mergeti sa dati declaratie cand veti fi citat decat insotit de avocat. In situatii delicate este foarte important ca, inca din faza incipienta, sa aveti idee despre strategia pe care o veti adopta pana la final, pentru ca daca se va constata ca nu ati cooperat cu organele de urmarire penala nedand declaratie sau ca nu ati spus adevarul, declaratia dv. necoroborandu-se cu alte mijloace de proba ce vor fi administrate in cauza, veti avea foarte mult de pierdut. Trebuie foarte bine gandita de la inceput tactica de aparare raportat la situatia concreta in care va aflati si la participarea dv. in savarsirea infractiunii. ;)
Trebuie sa va dovediti prin probatorii lipsa de implicare si buna credinta ceea ce cred eu ca in circumstantele aratet de dvs.este destul de dificil.
Sfatul ar fi ca in masura posibilitatilor financiare,sa angajati un avocat care sa fie alaturi de dvs cand dati prima declaratie
Furt din magazin
ionela039
impreuna cu prietenul meu,am plecat la cumparaturi in real.am luat mai multe produse pe care le-am pus in cos...am intrat in camina de proba unde am probat o ... (vezi toată discuția)