avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA cine plateste tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

cine plateste tva

1.Firma din RO neplatitor de tva achizitioneaza din UE o masina folosita de la o firma platitoare de tva in statul sau.-italia .Factura se va emite cu tva care tb.platit in Italia. In romania nu mai trebuie platit tva ?
-sau se va intocmi factura fara tva si firma din RO trebuie sa se inregistreze ca platitor de tva si sa platesca tva in romania-,valoarea masiniisub 10000 euro si singura achizite in acest an.
2. daca se cumpara de la o firma neplatitoare de tva sau de la persoana fizica -cine obligat sa platesca tva??

Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 07:35, 28 Iunie 2010
1. se plateste tva doar in italia, fiind o operatiune taxabila acolo.
chiar daca nu a depasit plafonul, firma din romania neplatitoare de tva se poate inregistra prin optiune in scopuri tva doar pentru achizitii intracomunitare de bunuri, comunica acest cod furnizorului, iar factura va fi fara tva, platindu-se ulterior in romania prin formular 301 (se depune si 390)

2. operatiunea nu este purtatoare de tva, nici in italia si nici in romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva si taxe elvetia sevenx sevenx Buna ziua, Va cer ajutorul in urmatoarea problema. SRL neplatitor de TVA, neinscris in reg operatorilor intracomunitari (se incadreaza in plafon) doreste ... (vezi toată discuția)
Plata tva pentru achizitii intracomunitare oanals oanals O microintreprindere achizitioneaza din UE materii prime care intra in procesul de productie in Romania, prin subcontractori. Ulterior, produsele obtinute sunt ... (vezi toată discuția)
> tva vanzare extracomunitara element94 element94 Buna ziua. Daca o I.I neplatitoare de TVA vinde marfa din UE prin internet unei firme non-UE care este scutita TVA - se factureaza TVA ? (vezi toată discuția)