avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesire minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesire minor din tara

in cazul in care exsista o sentinta definitiva de incredintare a minorului mie.pentru a merge in concediu in strainatate mai am nevoi de declaratia tatalui, mentionez ca fetita are 3 ani. astept raspuns urgent. multumesc:((
Cel mai recent răspuns: Cristina Voicu , Avocat 22:33, 27 Iunie 2010
Daca exista hotarare definitiva de incredintare minor nu mai aveti nevoie de aprobarea tatalui.
multumesc
Atentie!
Minorul trebuie sa detina pasaport individual.
La trecerea frontierei trebuie sa prezentati o copie legalizata dupa sentinta de incredintare definitiva si irevocabila.
Daca sentinta este definitiva si irevocabila, puteti pleca linistita din tara, evident cu sentinta legalizata la dvs.
da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare din romania cu un minor tsimona tsimona BUNA,CINE MA POATE AJUTA SA IMI SPUNA,,,AM DIVORTAT SI AM O FETITA DE 2ANI MIA FOST INCREDINTATA MIE DEFINITIV..EU AS DORI SA PLEC IN ITALIA CU FETITA SI ... (vezi toată discuția)
Calatorie cu minor in strainatate (parinti divortati) ContSters231389 ContSters231389 Buna seara. Sunt mama unei fetite de 5 ani, divortata anul trecut. Fetita mi-a fost incredintata spre crestere, prin hotarare judecatoreasca definitiva si ... (vezi toată discuția)
(nelemurire) minor incredintat spre crestere - iesirea din tara alinus31 alinus31 buna seara! am si eu o nelamurire. eu sunt divortata de 4 ani si am o fetita care a ramas in custodia mea dar nu e trecuta pe numele meu ci pe a fostului ... (vezi toată discuția)