avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... (nelemurire) minor incredintat spre crestere - iesirea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

(nelemurire) minor incredintat spre crestere - iesirea din tara

buna seara! am si eu o nelamurire. eu sunt divortata de 4 ani si am o fetita care a ramas in custodia mea dar nu e trecuta pe numele meu ci pe a fostului sot(tatal ei). nelamurirea e daca eu vreau sa plec cu ea in alta tara in concediu o pot face?
Da,la frontiera veti prezenta sentinta de divort in original,investita cu formula definitiva,irevocabila si executorie.
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
andymaurul, utilizator
Da, in baza hotararii de incredintare a copilului minor, ramasa definitiva si irevocabila
Da, aveti nevoie de sentinta de divort legalizata cu mentiunea "definitiva si irevocabila" si pasaport pentru minor.
Porivit art. 30 al. 1 lit.c) din legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, organele poliţiei de frontieră permit ieşirea din România a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, în următoarele cazuri:
c) minorului care este titular al unui document de călătorie individual ori, după caz, al unei cărţi de identitate şi călătoreşte în străinătate împreună cu unul dintre părinţi i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu acesta, fără a mai fi necesară declaraţia celuilalt părinte, numai dacă părintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă.

Va multumesc frumos pt raspuns.

Alte discuții în legătură

Plecare in strainatate cu copil alinus31 alinus31 Buna ziua! Am si eu o nelamurire.Si anume : sunt divortata de 7 ani , fata fiindu-mi incredintata spre ingrijire si crestere, dar tin sa precizez ca a ramas cu ... (vezi toată discuția)
Trecerea granitei cu copii minori ContSters141938 ContSters141938 Sunt divortata copii sunt dati pentru crestere si ingrijire la mine cu hotarare definitiva si irevocabila vreau sa stiu daca la granita imi trebuie hirtie ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu un copil minor felice76 felice76 Buna ziua! As dori sa ma informati cu privire la conditiile care sunt impuse pentru iesirea din tara a unui copil minor.Precizez ca imi este incredintat ... (vezi toată discuția)