avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general intaorcerea din ccc
Discuție deschisă în Contabilitate în general

intaorcerea din ccc

M-am intors din CCC mai repede ,dupa 9 luni,dar indemnizatia a continuat sa imi vina.Am inteles de la angajator ca prin reluarea activitatii se v-a sesiza automat si astfel nu trebuie sa fac nimic.Totusi consider ca daca nu s-a intamplat pana acum nimic ar trebui sa fac eu ceva!va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 08:53, 28 Iunie 2010
Ar trebui sa va adresati Primariei pentru a solicita sistarea primirii indemnizatiei
Daca v-ati intors la servici inainte sa implineasca copilul doi ani, trebuia ca in termen de 15 zile lucratoare de la incetarea suspendarii contractului sa anuntati in scris primaria de acest lucru. Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care realizati venituri profesionale supuse impozitului pe venit. Pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului, in perioada in care realizati venituri profesionale supuse impozitului pe venit, beneficiati de de un stimulnt lunar de 100 lei.

OUG nr.148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului prevede urmatoarele
Art.14 - (1) Beneficiarul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta este obligat sa comunice in scris primariei orice modificare intervenita in situatia sa, de natura sa determine incetarea sau suspendarea platii drepturilor, in termen de 15 zile lucratoare de la aparitia acesteia.
(2) Comunicarea prevazuta la alin. (1) se transmite de catre primarie directiei teritoriale in termen de 5 zile lucratoare de la data inregistrarii.

Art. 15. - Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu pot fi urmarite silit decat in vederea recuperarii, conform legii, a sumelor incasate necuvenit cu acest titlu.

Art. 21. - (1) Sumele incasate necuvenit se recupereaza de la beneficiarii acestora, pe baza deciziei emise de directorul executiv al directiei teritoriale, cu respectarea termenului general de prescriptie.
(2) Decizia prevazuta la alin. (1) constituie titlu executoriu si poate fi contestata conform prevederilor Legii nr. 554/2004.
(3) Sumele incasate necuvenit ca urmare a unei infractiuni savarsite de beneficiar se recupereaza de la acesta, in conditiile legii.
(4) Sumele ramase nerecuperate de pe urma beneficiarilor decedati nu se mai urmaresc.
Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2010
Elena Savciuc, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil primita in plus in mod necuvenit andrady06 andrady06 M-am angajat cu 6 luni inainte sa ies din concediul de crestere al copilului si nu am fost sa depun nici o cerere pentru stimulent deaorece abia am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Se poate cumula indemnizatia pentru ccc cu un venit din salariu? claudiusdan claudiusdan Care este Legea si puctul sau aliniatul care-ti interzice sa iei indemnizatia de la stat, daca ai concediu crestere copil pana la 2 ani si sa nu poti lucra ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil pentru tata mitricaionut mitricaionut daca sunt asociat unic la o firma dar si lucrez in acest timp pot sa-mi iau concediu de crestere copil? (vezi toată discuția)