avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate tatal sa decada din drepturi daca vorbeste urat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate tatal sa decada din drepturi daca vorbeste urat cu copilul? Am nevoie de martor?

Poate tatal sa decada din drepturi daca vorbeste urat cu copilul? Am nevoie de martor?
ptr a decadea pe cineva din drepturile parientesti este destul de greu si se face mult mai greu decat pentru cuvinte urate
Tatal poate fi decazut din drepturi numai in masura in care prin felul de exercitare a drepturilor parintesti, prin purtare abuziva sau prin neglijenta grava in indeplinirea indatoririlor de parinte este primejduita sanatatea si dezvoltarea fizica a copilului.
Pentru toate cele aratate de mai sus, este necesara sesizarea autoritatii tutelare, care la randu-i sesizeaza instanta de judecata care se va pronunta cu decaderea parintelui din drepturile parintesti.
Cu alte cuvinte este nevoie de mult mai mult pentru a decade un parinte din drepturile parintesti. si evident si de probe -inscrisuri, martori.:sorry:
Ultima modificare: Duminică, 27 Iunie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara- decaderea din drepturi ale tatalui mona89 mona89 am si eu cateva intrebari si nelamuriri,vreau sa stiu daca pot decade p tatal baiatului meu din drepturi.noi nu suntem casatoriti,dar baiatul ii poarta ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi karissia22 karissia22 Buna ziua, as dori sa stiu care sunt conditiile in care un parinte poate fi decazut din drepturi? (vezi toată discuția)
Decadere din dreptul parintesti iner2009 iner2009 buna,am o intrebare in legatura cu decadere din drepturi parintesti !! am un copil de 7 anisori si am divortat de 3 ani.tatal copilului a plecat din tara cand ... (vezi toată discuția)