PRIN SENTINTA 106/ 1959 TRIBUNALUL MILITAR BUCURESTI CONDAMNA PE INCULPAT LA :10 ANI INCHISOARE CORECTIONALA CONFORM ART.209 COD PENAL PENTRU UNELTIRE CONTRA ORDINII SOCIALE ,IN BAZA ART.25 PCT .C.P MAI DISPUNE CONFISCAREA TOTALA A AVERII PERSONALE A INCULPATULUI. MAI CONDAMNA CONFORM ART.14 DIN DECRETUL LEGE 163/1950 SI ART 3 C. P. LA 8 ANI INCHISOARE CORECTIONALA PENTRU DETINERE DE ARMAMENT .MAI CONDAMNA LA 15 ANI INCHISOARE CORECTIONALA PENTRU DETINERE DE VALUTA CONFORM ART.2 SI ART.14 DIN LEGEA 284/1947. IN BAZA ART.101 CP VA EXECUTA PEDEAPSA CEA MAI MARE ADICA 15 ANI SI CONFISCAREA TOTALA A AVERII.IN BAZA ART,304 AL 2 DIN CJM SE DISPUNE CONFISCAREA TUTUROR ARTICOLELOR DELICTE IN CAUZA.AS DORI SA STIU DACA CONDAMNAREA FINALA DE 15 ANI ANULEAZA CELELALTE CONDAMNARI MAI MICI ,DACA ESTE CONDAMNARE CU CARACTER POLITIC IN SPIRITUL LEGII221/2009 ,CU ALTE CUVINTE DACA CONDAMNAREA ASA CUM A FOST FORMULATA ESTE POLITICA SAU NU, AVIND IN VEDERE EXACT SPIRITUL LEGII 221/2009? CUM SE INTERPRETEAZA JURIDIC ACEASTA SENTINTA CU MAI MULTE CONDAMNARI? CARE SINT VALABILE ,TOATE TREI SAU ULTIMA?
@romeo mart, scrierea cu majuscule este neconforma cu regulamentul acestui forum.
A exista un concurs de infractiuni si vi s-a aplicat pedeapsa cea mai grea, infractiunile cele mai mici au fost absorbite de cea mai grea, prin cumulul juridic.
Cat privest detinerea de armament , fara drept, si in ziua de azi este incriminata.
Daca nu ati inteprins actiuni gen dizidenta, adica sa va fi ridicat prin anumite actiuni impotriva fostului regim, sa luptati pentru niste drepturi democratice , nu se considera condamnari cu caracter politic. depinde cum va aprecia instanta. Totusi, printre faptele nominalizate de Legea 221 se regasesc 2 dintre articolele mentioneate in hotararea dvs. de condamnare, respectiv art. 209 C. penal si decretul lege 139/1950.
toate sunt valabile, insa inculpatul nu va sta in puscarie 33 de ani ( toate cele 3 pedepse adunate) ci va executa doar una dintre ele, cea mai mare 15 ani. insa 101 c.p. nu-si are logica in contextul de fata.......e o greseala ??
Legea 221 specifica faptul ca este vorba desprecondamnari ale faptelor incriminate in Codul penal din 1936, republicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 48 din 2 februarie 1948, cu modificarile si completarile ulterioare;
Codul penal de la 1936-concursul de infractiuni:
Art. 101. - Când aceeaşi persoană comite mai multe infracţiuni calificate crime sau delicte, înainte de a fi fost condamnat definitiv pentru vreuna din ele, se aplică dintre pedepsele stabilite de instanţă pentru fiecare din acele infracţiuni, pedeapsa cea mai gravă, care poate fi sporită cu un plus:
1. până la 7 ani când între pedepsele stabilite de instanţă cel puţin două sunt criminale;
2. până la 3 ani când între pedepsele stabilite este una criminală;
3. până la 2 ani când pedepsele stabilite sunt corecţionale.
În niciun caz pedeapsa astfel agravată nu poate depăşi maximum general al speciei de pedeapsă aplicată.
În ipotezele dela punctele 1 şi 2, în cazul când instanţa pronunţă munca silnică pe vieaţă, poate hotărî totdeodată prelungirea separaţiunii celulare până la trei ani.