avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1988 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozitare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozitare

Ma "razboiesc" cu contabilul pt. gasirea unei solutii elegante la urmatoarea problema:
Am incheiat cu o persoana fizica un contract de promovare si intermediere prin care aceaasta din urma, cumpara de la mine produse in numele clientilor sai si le monteaza la cererea acestora. Factura se face la pret de catalog. Pe valoarea din factura se face bon fiscal pe care-l dau clientului. Pentru "deranjul" colaboratorului se face apoi o factura de discount (de comision) la factura precedenta. La aceasta factura se face dispozitie de plata. Contabilul meu spune ca trebuie sa retin din acest comision 10% (impozitul pe venit realizat de colaboratorul meu) sau cu acceptul acestuia 16% (impozitul integral) bani pe care sa-i virez in numele lui.
Am incercat sa introduc aceasta reducere (discount) in factura pentru a nu fi nevoit sa mai fac o factura de reducere (discount, comision, pentru mine e acelasi lucru) dar bonul fiscal se listeaza cu valoarea facturii mai putin valoarea reducerii (fiind cu "-" casa nu opereaza). Centru de service al casei de marcat spune ca asta e regula casei de marcat. Se inregistreaza doar produsele/liniile din document cu valoare pozitiva.
Care e metoda corecta de inregistrare pentru a acestui comision? E corect sa numesc acest comision reducere si sa o trec in factura ? La aceasta factura astfel obtinuta fac si dispozitie de plata in vederea reglarii sumelor (valoarea din factura e mai mica decat bonul fiscal cu exact aceasta reducere)?

Alte discuții în legătură

Marfa retur- vanduta pe bon fiscal loredana.m loredana.m buna ziua, am o firma care are 2 gestiuni :cu ridicata si cu amanuntul. La vanzarea cu amanuntul am clienti care se trezesc ca le mai raman materiale si pe ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat adrianabresug adrianabresug avem un mag. cu amanuntul deoarece langa noi mai exista un magazin cu aceleasi produse acordam discount clientilor care cumpara cantitati mai mari .Discountul ... (vezi toată discuția)
Bonuri fiscale alina_lupean alina_lupean Buna ziua, Avem nevoie de parerea dvs. in legatura cu 2 probleme referitoare la bonurile fiscale: 1.Societatea foloseste cartele pe care clientii le pot ... (vezi toată discuția)