avem un mag. cu amanuntul deoarece langa noi mai exista un magazin cu aceleasi produse acordam discount clientilor care cumpara cantitati mai mari .Discountul il trecem prin casa de marcat ,intrebarea este in conta pe baza carui document scad gestiunea cu 378 si 4428 ?Este suficient monetarul; din acea zi sau mai trebuie si pv ?In raportul de gestiune , gestionarul cum opereaza ,pt ca valoare monetarului va fi mai mica cu acel discount in comparatie cu valoarea produselor la pret de inregistrare .
daca discountul se aplica ca un procent la valoarea tuturor produselor atunci trebuie sa apara distinct pe bonul fiscal
inregistrarea în contabilitate o ve ti face în baza bonului fiscal
monetarul va trebui sa fie egal cu pretul produselor vandute - suma discount-urilor
inventati alte documente acolo unde nu este necesar
avem gresie si faianta ,pe monetar apare gresie 1m patrat x 25 lei =25 lei dedesupt apare discount - 5 lei valoarea totala a bonului 20 lei (dau un ex).Eu in conta inregisrez 5311=707 16.12 lei si 4427 3.86 lei dupa care fac o NC pe baza zetului 371=%378 si 4428 ?
In cazul in care vine garda nu o sa am probleme ?Nu o sa imi ceara un PV in care sa fie evidentiate produsele vandute cu discount ?
Multumesc pt raspuns
va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez ca sa fie corect.Am gestiune cu amanuntul pe care o tinem valoric la pret de vanzare ,se vinde marfa prin casa de marcat insa uneori emitem facturi pt PJ dar care le incasam cu cec la 30 de zile .Facem acest lucru pt a nu pierde clientii .In raportul de gestiune le trecem la iesiri .Insa ni s-a spus ca nu e corect ca ar trebui trecute si acestea prin casa de marcat cu optiunea incasare cec .Daca e asa cum inregistrez eu monetarul ?ca o sa am pe el incasare numerar si separat incasare cec ?In conta cum tin evidenta acestor clienti pt ca trebuie urmariti ca sa stiu ca sau incasat cecurile sau BO ?
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.