avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... neplata facturi servicii telefonie mobila-consecinte
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

neplata facturi servicii telefonie mobila-consecinte

buna ziua!

am si eu o nelamurire. ma contraziceam cu cineva pe un subiect si anume:

o persoana -- cunostinta personala -- a facut anul acesta in aprilie un abonament la Orange cu internet..telefon..si cred ca lap-top...nu stiu chiar sigur. bun...si le-a luat in strainatate unde a vorbit in roaming...cat a putut.
a venit prima factura de cca. 1000 ron normal nu a achitat-o, a venit si a doua in total vreo 1500 ron. logic i s-au restrictionat toate convorbirile si a inceput sa primeasca instiintari.
suma a ajuns undeva la vreo 3500 ron cu taxa de reziliere...impreuna cu valoare facturilor..etc.
intrebarea mea este: ce poate pati aceasta persoana? ea este inca in strainatate, nu are absolut nimic pe numele ei, nu masina, nu casa, nici macar un hamster :P...si mai e plecata in strainatate? in scrisori tot este amenintat ca va fi data in judecata..etc. deci...ce poate pati in acest caz? te pot obliga sa faci munca in folosul comunitatii?? :D --zic si eu aiurea! sau te pot baga la "racoare" pt neplata? pana la urma ce-ti pot face daca chiar nu vrei sa platesti?

va multumesc!
as vrea sa vad cine are drepatate: eu sau persoana cu care am discutat :hammer:
Se judeca in prima instanta, se constata nerespectarea unui contract de furnizare servicii de telefonie mobila de catre una din parti si va fi obligata la plata acelor creante prevazute in contract si se va trece la executarea silita daca pe cale amiabila nu se rezolva problema!
- vorbim de o creanta, de un contract de prestari servicii, nu de o fapta penala !
Ideea este urmatoarea:
Cele doua parti au incheiat un contract de prestari servicii.
Prestatorul de servicii si-a asumat obligatia prestarii de servicii telefonice, date, si altele asemenea.
Beneficiarul si-a asumat obligatia achitarii acestor servicii si, probabil, mentinerii contractului cel putin 2 ani.
Cum prestatorul de servicii si-a indeplinit obligatiile contractuale, ramane ca si beneficiarul sa-si indeplinesca obligatiile sale, respectiv plata facturilor.
Acum, daca beneficiarul nu achita facturile, prestatorul de servicii il poate chema in judecata pentru obtinerea unei hot jud prin care beneficiarul sa fie obligat la plata sumelor restante, plus penalitati.
Acesta hot jud, investita cu formula executorie, poate fi pusa in executare silita in termen de 3 ani de la data ramanerii definitive.
Termenul de prescrisptie, poate fi intrerupt din cand in cand, in asa fel incepand sa curga un alt termen de 3 ani ( dar numai pentru cine stie ce trebuie facut pentru intreruperea termenului).
In situatia in care beneficiarul, debitor de acum, nu are bunuri asupra carora sa poata fie executat, exista si posibilitatea punerii in executare silita in strainatate, prin indeplinirea procedurii de recunoastere a hot jud in respectiva tara, urmata de o executare silita in respectiva tara.
Av. Mihai Vaduva
Eu sunt curios cum naiba de a facut [ corectat: un operator de telefonie mobila ] un abonament cuiva care nu are casa !!! Asta sa ne spuneti noua in primul rind, ca e al naibii de curioasa treaba. Apoi, cum de a deschis roaming unei persoane fara vechime in retea si fara sa-i ia o suma drept garantie, fiindca asa procedeaza TOTI operatorii de telefonie.
Mie imi miroase a frauda, pe ici pe colo. :stunned:
Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2010
ContSters146211, utilizator
multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

in mare am inteles ce se va face pana la urma adica obtinerea in final a unei hot. judecatoresti cu titlul executoriu dar...ce sa execute daca persoana nu are nimic pe numele ei???

pt. marianstavar...:
__pai nu are persoana in cauza casa, ci s-a prezentat probabil o adeverinta de la primarie deoarece sta undeva la tara persoana in cauza sau...dar nu stiu sigur poate actele de la adresa unde figureaza cu domiciliu adica - probabil - titlul de proprietate al pamantului pe numele bunicii.
__o suma initiala i s-a oprit drept garantie dar care nu a acoperit nici pe departe prima factura....
nu a fost nici o frauda...dar persoana respectiva probabil crede ca mai e situatia de acum cativa ani cand operatorii de telefonie mobila nu prea stiau de capul lor...

si deci...raman la intrebarea initiala: cu hot. judecatoreasca cu totlu executoriu...cu tot..ce poate sa-i ..faca...sa-i ia???sa execute ce??bun sa zicem ca vine in tara sa nu mai punem problema ca este in strainatate ca oricum nici in strainatate nu are nimic si daca lucreaza lucreaza la negru.
sau poate va putea sa stea in strainatate pana i se prescrie creanta???

Alte discuții în legătură

Taxare roaming au_di au_di In per. 10-15 aug, am fost in localitatea Dubova jud. Mehedinti , aproape de granita cu Serbia. Apelurile telefonice initiate si primite de mine in acea ... (vezi toată discuția)
Abuz orange 7noiembrie 7noiembrie Buna ziua As avea o intrebare. Am abonament orange de peste 6 ani de zile. Sincer nu prea am avut probleme pana acum. Am un abonament in care sunt incluse ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am un abonament la vodafone. pe care nu l-am mai plătit.. ... Marian244 Marian244 Buna ziua, am un abonament la vodafone. Pe care nu l-am mai plătit.. vodafone m a dat la o firmă de recuperare am primit o somatie de la firma de recuperare ... (vezi toată discuția)