avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de prorietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de prorietate

In conditiile in care proprietarul nu se intereseaza de proprietatea sa timp de peste 20 de ani, nelocuind la adresa mentionata, neplatind impozite, nevizitand nici macar localitatea proprietatii isi pierde dreptul de proprietate in favoarea celorlalti coproprietari?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 07:57, 29 Iunie 2010
dreptul de proprietate nu se stinge prin neuz, dar poate fi "pierdut" ca urmare a efectelor prescriptiei achizitive.
trebuie sa treaca 30 de ani.
nu vi se aplica prescriptia prescurtata.
Celailti coproprietari locuiesc in temeiul vreunui titlu , in respectivul imobil ?
nu locuieste nimeni la acea adresa de 20 de ani, doar impozitul este platit de mine in acest timp, intretin cat de cat imobilul si sunt coproprietar prin mostenire.
ceilalti coproprietari unde sunt/
nu puteti face un act de partaj si sa finalizati problema acum?
unul dintre coproprietari este declarat judecatoreste disparut, are actiune de declararea mortii prezumate deschisa de mine si cu termen februarie 2011, altul a decedat in 2008, iar cei 2 copii ai sau dupa ce au facut succesiunea dupa el, au plecat in strainatate la adrese necunoscute, iar altul este in viata si se afla intr-o alta localitate, se poate lua legatura cu el.

Alte discuții în legătură

Uzucapiune pe decretul lege 115/1938 ana*maria ana*maria Buna ziua, ce conditii trebuie sa indeplinim ca sa invocam uzucapiunea pe DL. 115/1938? Aici opereaza jonctiunea posesiilor? Va rog. Multumesc (vezi toată discuția)
Uzucapiune extratabulara cdi75 cdi75 X si Y, respectiv fiu si mama, sunt proprietari tabulari in cote de 1/2 asupra casa si teren. . Mama decedeaza in 1971, avand si alti mostenitori, iar fiul ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune 20 ani - decret-lege 115 ValerieT ValerieT Buna ziua, În cazul uzucapiunii de 20 de ani reglementata de art. 28 al decretului 115/1938, perioada de 20 de ani se calculeaza începând de la moartea ... (vezi toată discuția)