Buna ziua Am si eu o nedumerire in ceea ce priveste Persoanele fizice autorizate si asociatiile familiale din punct de vedere al stabilirii impozitelor si taxelor locale definite conform titlului IX din Codul Fiscal.:
pct 12 (2) din HG 44/2004 (titlul IX):
".... Contribuabilii, persoane fizice, care desfãşoarã activitãţi economice pe baza liberei iniţiative, precum şi cei care exercita în mod autonom sau prin asociere orice profesie libera sunt:
a) persoanele fizice care exercita activitãţi independente în mod autonom sau asociate pe baza unui contract de asociere încheiat în vederea realizãrii de activitãţi, cum sunt: asociaţiile familiale, asociaţiile agricole sau altele asemenea şi care nu întrunesc elementele constitutive ale contribuabilului - persoana juridicã;
b) persoanele fizice care exercita orice profesii, cum sunt cele: medicale, de avocatura, notariale, de expertiza contabila, de expertiza tehnica, de consultanţa fiscalã, de contabil autorizat, de consultant de plasament în valori imobiliare, de arhitectura, de executare judecãtoreascã, cele autorizate sa execute lucrãri de specialitate din domeniile cadastrului, geodeziei şi cartografiei sau alte profesii asemãnãtoare desfãşurate în mod autonom, în condiţiile legii, şi care nu întrunesc elementele constitutive ale contribuabilului - persoana juridica....."
Intrebarea mea este: AF si PFA intrunesc elementele constituive in a fi considerati persoane juridice din punct de vedere al stabilirii impozitelor si taxelor locale?
Multumesc!
Daca toate AF si PFA au CUI /CIF si indeplinesc conditiile de persoana juridica (inca nu am gasit o definitie clara in ceea ce priveste persoana juridica) atunci toate persoanele care sunt cu AF si PFA se exclud din articolul din lege prezentat mai sus.Atunci care sunt persoanele fizice care care se incadreaza in acest articol ?