avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Chitante
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Chitante

Am facturat catre o scoala la data de17.06,suma de 10830 lei. Pe 22.06. am taiat o chitanta si am primit numerar 3000 lei, iar pe 23.06 cu alta chitanta am primit 2830 lei. mai raman 5000 lei pe care ii primesc in contul meu din trezorerie! Vrea sa stiu daca am procedat corect. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 01:00, 29 Iunie 2010
Sunt interzise platile fragmentate in numerar catre furnizorii de bunuri si servicii, pentru facturile a caror valoare este mai mare de 5.000 lei. Totusi se pot achita facturile cu valori care depasesc plafonul de 5.000 lei catre furnizorii de bunuri si servicii astfel: 5.000 lei in numerar, iar suma care depaseste acest plafon putand fi achitata numai prin instrumente de plata fara numerar (prin ordin de plata, card, cec, bilet la ordin, etc.). numerar in lei intre persoanele juridice sunt limitate. numerar in lei intre persoanele juridice sunt limitate.Incasarile zilnice in numerar ale unui agent economic sunt neplafonate, respectand regula ca nu se poate incasa mai mult de 5.000 lei de la o singura persoana juridica.

In plafonul zilnic maxim de 10.000 lei intra si avansurile acordate angajatilor proprii pentru aprovizionari diverse. Aceste limitari au fost impuse de OG nr. 15 / 1996 privind intarirea disciplinei financiar-valutare.
Multumesc! Pot sa anulez factura, si completez 2 facturi noi, una de 4830 lei care va fi achitata numerar cu o noua chitanta si alta factura de 6000 lei care va fi achitata partial cu o noua chitanta de 1000 lei, restul de 5000 lei urmand sa fie achitat prin ordin de plata ?
gabriolet a scris:

Multumesc! Pot sa anulez factura, si completez 2 facturi noi, una de 4830 lei care va fi achitata numerar cu o noua chitanta si alta factura de 6000 lei care va fi achitata partial cu o noua chitanta de 1000 lei, restul de 5000 lei urmand sa fie achitat prin ordin de plata ?


Da asa este corect, dar pentru a evita eventualele discutii legate de interpretarea legii, emiteti cele doua facturi in zile diferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare facturi georgetag georgetag as dori sa stiu exact care este modul de incasare a unei facturi.....prin casierie o factura cu valoare de pana la 5000 ron se poate incasa prin casierie ... (vezi toată discuția)
Pot incasa mai multe chitante la aceeasi factura? analici analici Buna seara Doresc sa emit o factura in valoare de 50 000 lei pot incasa de la client cate o chitanta in valoare de 5000 pana la achitarea facturii sau ... (vezi toată discuția)
Amanunt COLCER GABRIELA COLCER GABRIELA O SOCIETATE COMERCIALA AMANUNT ACHIZITIONEAZA MARFA DE LA ALTA SOC.PE BAZA DE FACTURA FISCALA SI ACHITA CU BON FISCAL MARFA SI O REVINDE.ESTE CORECT? (vezi toată discuția)