avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nepredarea permisului dupa primirea hotararii ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nepredarea permisului dupa primirea hotararii judecatoresti definitive

In anul 2009 mi-a fost suspendat permisul pentru trecerea pe culoarea rosie a semaforului. Am inaintat proces si mi-am recuperat permisul. Am pierdut in instanta si dupa ramanerea definitiva a sentintei a facut recurs la Tribunalul Bucuresti Sectia Contencios Administrativ si Fiscal pentru contestatie in anulare. Recursul meu nu a fost aprobat si a ramas hotararea definitiva.
In aceasta perioada de la primirea hotararii si pana la recursu nu am predat permisul (cele 30 zile de suspendare + 30 zile sanctiune au trecut).
Intrebarea mea este: s-a prescris sentinta sau sunt pasibil de pedeapsa.
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 16:34, 28 Iunie 2010
Sentinta nu "s-a prescris", deci trebuie sa predati permisul( daca ati avut autorizatie cu drept de circulatie) si mai ales sa nu circulati( infractiune).
Se calculeaza: 30+ 30+... 30#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am predat permisul red25 red25 m-i s-a retinut permisul pt depasire de viteza ,am deschis proces ,l-am luat inapi am pierdut procesul,am facut recurs iar am pierdut si nu l-am mai predat de ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat 90 de zile pentru viteza dumi1981 dumi1981 Bună ziua, Am depășit viteza legala cu 53 km în sector de 50km/ora și mi s a suspendat permis. Am contestat.. Am luat permisul inapoi.. Între timp ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere cu permis suspendat ionutz009 ionutz009 Buna ziua, Am o problema pe care nu o inteleg. In 29 ianuarie 2017 la ora 3.00 dimineata am trecut pe culoarea rosie a unui semafor, un politist m-a oprit ... (vezi toată discuția)