avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare absolvent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare absolvent

Buna ziua!
La 1 august 2008 am fost angajata la o companie cu autofinantare pe post de chimist.Acest lucru s-a intamplat chiar la 1 luna dupa terminarea facultatii de chimie.De la contabilitate mi s-a spus ca ma fost angajata pe baza legii 72/2002 cred, legea prin care se ofera facilitati la angajarea absolventilor(adik nu mi s-a spus foarte clar numai ca am semnat niste documente pentru angajare absolventi).Dupa anagajre sefa m-a tot amentitat adik ne tot ameninta pe toti ca vin reduceri si ultimii veniti sunt primii care pleaca adik se referea la mine ca daca vin reduceri sunt prima care plec.Imi creeaza o stare de stres si as vrea sa stiu daca e adevarat ca sunt obligatii sa ma tina timp de 3 ani de zile?Mentionez ca am si un handicap de gradul II(PSORIAZIS VULGAR)pentru care am dus documente si la munca.Exista posibilitatea sa fiu redusa?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mimi23 , utilizator 11:33, 29 Iunie 2010
Conform art.80(2) din legea 76/2002 - Angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi din randul persoanelor cu handicap primesc lunar, 750 lei pe o perioada de 18 luni si sunt scutiti de la plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj pentru o perioada de 12 luni.
Conform art. 83 alin. (1) din Legea nr. 76/2002, angajatorii care beneficiază de aceste subvenţii sunt obligati sa mentina raporturile de munca sau de serviciu ale acestora cel putin 3 ani de la data incheierii.
Angajatorii care inceteaza raporturile de munca anterior celor 3 ani, sunt obligati sa restituie , in totalitate, agentei de somaj, sumele incasate pentru fiecare absolvent plus dobanda de referinta a Bancii Nationale a Romaniei in vigoare la data incetarii raporturilor de munca, daca incetarea a avut loc din urmatoarele motive:
a) incetarea raportului de munca in temeiul art.55 lit.b), art.56 lit.c), e) si f) si art.65 din Legea 53/2003
b) incetrea raportului de serviciu in temeiul art. 84 alin (1) lit.b), alin.(2) lit. e) si alin (4) lit c) din Legea 188/1999

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventie pentru absolventi andreea_popescu andreea_popescu daca am urmat cursurile unei facultati la id, un angajator poate beneficia de subventie pt. mine?Multumesc (vezi toată discuția)
Cim si conventie somaj Doina Elena Doina Elena Am incheiat un cim nedeterminat pentru un absolvent si apoi am incheiat conventie cu somajul. Daca pe parcursul perioadei de proba (90zile), inceteaza ... (vezi toată discuția)
Angajare absolventi Vioreld Vioreld salutare. imi puteti spune si mie pashii care trebuiesc urmatzi daca firma vrea sa angajeze absolventi, in cazul carora Somajul contribuie cu un procent la ... (vezi toată discuția)