avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM si Conventie somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM si Conventie somaj

Am incheiat un cim nedeterminat pentru un absolvent si apoi am incheiat conventie cu somajul. Daca pe parcursul perioadei de proba (90zile), inceteaza contractul la notificarea uneia dintre parti, angajatorul da banii inapoi? Dar angajatul care a luat stimulent de angajare...?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 2 Octombrie 2012
Angajatorii care încetează raporturile de muncă sau de serviciu ale absolvenţilor, anterior termenului prevăzut de lege , nu sunt obligaţi să restituie, în totalitate, agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă sumele încasate pentru fiecare absolvent plus dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României în vigoare la data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, dacă încetarea acestora a avut loc în temeiul art. 31 alin.3 C.mun.



Art. 83 din Legea nr.76/2002 prevede:
(1) Angajatorii care încadrează absolvenţi în condiţiile art. 80 sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă sau de serviciu ale acestora cel puţin 3 ani de la data încheierii.
(2) Angajatorii care încetează raporturile de muncă sau de serviciu ale absolvenţilor, anterior termenului prevăzut la alin. (1), sunt obligaţi să restituie, în totalitate, agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă sumele încasate pentru fiecare absolvent plus dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României în vigoare la data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, dacă încetarea acestora a avut loc din următoarele motive:
a) încetarea raportului de muncă în temeiul art. 55 lit. b), art. 56 lit. e) şi f) şi art. 65 din Legea nr. 53/2003, cu modificările şi completările ulterioare;
b) încetarea raportului de serviciu în temeiul art. 97 lit., art. 98 alin. (1) lit. e) şi art. 99 alin. (1) lit. a)-c) din Legea nr. 188/1999, republicată.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca demisionez angajatorul tot trebuie sa restituie facilitatile? nina89 nina89 Buna ziua, Un angajator care incadreaza in munca un somer absolvent este obligat de lege sa nu il concedieze 3 ani sub sanctiunea restituirii facilitatilor ... (vezi toată discuția)
Inchidere contract munca cateldestept cateldestept Am un angajat, absolvent, cu subventie de la somaj. Cu ce articol pot sa inchid contractul, pentru a nu mi se cere returnarea banilor la AJOFM. (vezi toată discuția)
Somaj pentru absolventi nukarela nukarela O firma are angajat un absolvent studii superioare incadrat pe baza de conventie pentru absolventi, in luna septembrie 2013 aceasta conventie expira ... (vezi toată discuția)