Am urmatoarea problema: clientul a cumparat un teren in suprafata de 4 ha si in contractul de vinzare-cumparare si in titlul vechi de proprietate este trecut ca fiind la categoria de folosinta padure. Insa pe acest teren nu exista si nu a existat nici un copac. Acum, intrucit clientul meu are intentia sa construiasca pe acest teren, la eliberarea autorizatiei de constructie i se solicita avizul silvicului. Nu cred ca mai e necesar sa va spun care sunt conditiile pentru obtinerea acestui aviz : fie plata unor taxe enorme, fie preadarea catre silvic a unui alt teren impadurit de valoaraea celui pe care se va construi. Initial, am incercat sa obtin aceasta schimbare de categorie de folosinta adresindu-ma chiar celor de la Directia silvica, solicitindu-le ca , pe cheltuiala noastra sa efectueze o expertiza a terenului in cauza pentru a constata ca terenul este pasune. Au refuzat. Am efectuat atunci o expertiza extrajudiciara din care reiese clar categoria de folosinta a terenului. Acum m-am gindit sa introduc eventual o actiune in rectificare a titlului de proprietate in care sa solicit instantei schimbarea categoriei de folosinta. Ce alte optiuni sau pareri aveti? Multumesc