avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbarea categoriei de folosinta a terenuui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbarea categoriei de folosinta a terenuui

Am urmatoarea problema: clientul a cumparat un teren in suprafata de 4 ha si in contractul de vinzare-cumparare si in titlul vechi de proprietate este trecut ca fiind la categoria de folosinta padure. Insa pe acest teren nu exista si nu a existat nici un copac. Acum, intrucit clientul meu are intentia sa construiasca pe acest teren, la eliberarea autorizatiei de constructie i se solicita avizul silvicului. Nu cred ca mai e necesar sa va spun care sunt conditiile pentru obtinerea acestui aviz : fie plata unor taxe enorme, fie preadarea catre silvic a unui alt teren impadurit de valoaraea celui pe care se va construi. Initial, am incercat sa obtin aceasta schimbare de categorie de folosinta adresindu-ma chiar celor de la Directia silvica, solicitindu-le ca , pe cheltuiala noastra sa efectueze o expertiza a terenului in cauza pentru a constata ca terenul este pasune. Au refuzat. Am efectuat atunci o expertiza extrajudiciara din care reiese clar categoria de folosinta a terenului. Acum m-am gindit sa introduc eventual o actiune in rectificare a titlului de proprietate in care sa solicit instantei schimbarea categoriei de folosinta. Ce alte optiuni sau pareri aveti? Multumesc
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 09:00, 22 Iunie 2007
daca cu cei de la silvic nu poti vorbi normal cea mai sigura cale este actiunea in instanta....asa vad eu....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 46/2008: parcelare teren mixt, pasune + pasune impadurita, dupa cumparare dbdb dbdb Buna ziua, as dori o parere avizata in ceea ce priveste modalitatea de parcelare a unui teren mixt, pasune + pasune impadurita, e mai bine de separat ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața! am cumpărat un teren în zona de deal. pe ... CristianIonutS CristianIonutS Bună dimineața! Am cumpărat un teren în zona de deal. Pe CF sunt mai multe hectare, arabil. La primărie este trecut pășune. În teren este un ochi de ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)