avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt,lovituri si alte violente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt,lovituri si alte violente

Buna,

Am si eu o problema mare cu fost mea iubita care acuma imi face zile de cosmar.Am fost azi sunat de la politie anume ca eu am agresat-o pe fosta mea prietena.Am fost acuzat de furt,anume ca i-am furat buletinul,i-am ars parul,i-am aruncat lucrurile in apa si am zgariat-o.toate aceste acuzatii nu sunt reale,dar ea are martori care atesta ca sunt.
La randul meu am si eu martor care atesta ca am fost in alta parte a orasului intre orele in care s-a intamplat incidentul.
Ea a fost la medicul legist si a primit 2 zile de ingrijiri medicale.A dat declaratie la politie,cu toate cele mentionate mai sus.
La randul meu am dat si eu o declaratie unde am explicat ce sa intamplat.Cum ca nu am facut nimik si am fost cu un prieten atunci.
Pe langa toate astea in urma cu 2 ani fata a fost sub tratament psihiatric,a incercat sa isi taie venele,a luat i cutie de calmante foarte puternice primite de la medicul psihiatru.
Eu is de parere ca ar fi in stare sa simuleze un atac si sa zica ca am fost eu.
Pe langa toate astea in declaratia ei a mentionat faptul ca daca ii platesc suma de 3000 de lei isi retrage plangerea.

Ce sa ma fac?mam despartit de ea de o luna,am o prietena pe care o iubesc foarte mult,nu stiu ce sa ma fac,sa ii dau bani,sa intru in proces cu ea...poate cineva ma poate ajuta si pe mine.

Sunt disperat.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Teodor-Valentin Ion , Consilier juridic 19:58, 29 Iunie 2010
deci...daca reusiti sa demonstrati contrariul...martorii ei...au dat declaratii false...ceea ce rezulta un frumos fals in declaratii...puteti sa va aprati...chitante din respectiv-ul oras...data ora de pe chitante...martor...probe ar fi...insa certificatul ei medico -legal..ar mai fi si un certificat care atesta faptul ca ea sufera de probleme psihice...daca puteti intra in posesia unui astfel de exemplar...un avocat va trebuie altfel riscati sa pierdeti...ganditi-va si al sumele de proces...daca isi retrage plangerea prealabila nu o mai poate reitera(repeta) pentru acelasi motiv deci platiti suma de bani sau mergeti in proces...dar dureaza foarte mult(procesul)si va costa mai mult decat acei bai...in plus ea nu va mai putea depune plangere.. ganditi-va bine....e decizia d-voastra...
Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2010
prosecuter_badboy, utilizator
nu am chitanta,deoarece lam aruncat,am stat cu un prieten in fata blocului si am povestit cand s-a intamplat incidentul,din cate am inteles s-a intamplat in felul urmator:

Cei drept ne-am intalnit intamplator pe autobus,am dat ochi in ochi am salutat-o si am mers in statia de tramvai unde m-am intalnit cu prietenul cu care am stat pana seara tarziu.

Ea declara k am am luat-o cu forta am dus-o pe malul raului,i-am aruncat lucrurile in cris,i-am dat fok la par,am agresat-o...dupa care am dus-o la mine acasa,am stropit-o cu apa...lucru irelevant...dar ma rog.nu stiu ce sa ma fac...
Desi imi este greu sa va cred ca nu s-a intamplat chiar nimic,toate relatarile trebuie sa le dovediti cu probe,cu acte,martori sau alte probe acceptate de lege.
Simplele afirmatii nu ajuta cu nimic.
Din cele relatate de dvs.rezulta ca aceasta are certificat medic-legal si martori care atesta ca a fost agresata,situatie in care trebuie sa va aparati,formuland probe care sa convinga instanta ca acuzatiile acesteia sunt nefondate.
In momentul in care se da o hotarare definitiva si irevocabila ,prin care sa fiti absolvit de raspunderea penala,aveti posibilitatea sa formulati impotriva respectivei persoane,plangeere penala pentru denunt calomnios.
Nu este vorba in aceast speta despre "declaratii false",cum gresit va arata o persoana necunoscatoare,ci despre o plangere penala pentru marturie mincinoasa,conf.art.260 c.pen.,in cazul in care puteti dovedi ca martorii propusi de cealalta parte nu au spus adevarul in cadrul cercetarilor sau in fata instantei.
spre marele meu noroc,in perioada care se presupune ca am agresat-o,am fost cu prietenul meu sa alimentez benzina si am gasit bonul azi dimineata in torpedou.Bonul a fost emis la ora 20.30 de minute cand se presupune ca ma aflam pe malul raului cu ea.Martori care sa vada ca as fi agresat-o pe malul raului nu exista.Bonul acesta ma poate ajuta?
conform codului de procedura penala bonul tau de benzina poate reprezenta un mijloc material de proba in masura in care poate servi la aflarea adevarului...cererea de administrare a acestui mijloc de proba are toate sansele de a fi luata in considerare de catre organul de cercetare penala,in speta politia,care sa te ajute pe tine sa primesti o solutie favorabila de la procuror si anume de netrimitere in judecata.In cazul tau ar fi recomandat apelul la asistenta unui avocat sau cel putzin mai intreaba pe aici pentru ca probele ei sunt relativ puternice.

Alte discuții în legătură

Plangere depusa la parchet Raluca04 Raluca04 Buna ziua,in 15.05.2016 am fost agresata de fostul meu concubin,ma tinut cu forta in masina cateva ore,mi-a aruncat telefonul,mi-a luat banii din portofel si ... (vezi toată discuția)
Ce ma invata-ti s-a fac? Nikiii Nikiii Am avut un prieten de care m-am despartit din motive de gelozie,a ajuns pana la arunca benzina pe mine sa-mi dea foc ,am facut plangere la politie ,l-am data ... (vezi toată discuția)
Reclamatie la politie - din victima, agresor anaoi75 anaoi75 Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: Se da urmatoarea situatie cu urmatorii actori: doua minore (13ani) si un domn (76ani), intr-o scara de bloc, in ... (vezi toată discuția)