avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme cu fostul sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme cu fostul sot

Buna ziua,
ma adresez dumneavoastra in speranta ca voi gasi raspunsul la intrebarea mea...
Am divortat de fostul meu sot in 2007, copilul, care are acum 15 ani ramanand in grija mea. Apartamentul in care locuiam impreuna a fost al mamei mele, care a decedat in 2000, el ramanandu-mi de drept mie, intrucat nu am frati sau surori. Greseala pe care am facut-o e urmatoarea: i-am permis fostului sot sa locuiasca impreuna cu mine si copil si dupa pronuntarea divortului. Intrucat el are probleme cu bautura si este violent, in acest an am decis ca nu mai pot locui impreuna cu el, punandu-i in vedere sa paraseasca locuinta, lucru pe care l-a si facut incepand cu data de 15 iunie. In ultima vreme a fost foarte persuasiv cu copilul, incercand sa il influenteze impotriva mea. Aseara, cand m-am intors de la lucru, l-am gasit in apartament, instalat in casa, spunand ca nu mai pleaca din "locuinta lui". A reusit acest lucru cu complicitatea copilului, care i-a dat cheia noua (eu schimbasem butucul la yala). Am sunat la politie sa il evacueze, insa cand au venit la fata locului, au spus ca au nevoie de un ordin de evacuare. In acest caz, chiar daca apartamentul imi apartine, am ales sa ma mut provizoriu la o prietena, intrucat nu mai doresc sa stau sub acelasi acoperis cu el (din scarba in primul rand, nu din teama...). Va rog sa ma indrumati, cum trebuie sa procedez pentru ca fostul sot sa fie evacuat din apartamentul ce imi apartine de drept, sa obtin ordin de interdictie sa se mai apropie de mine si sa il fortez sa isi schimbe si adresa pe cartea de identitate, intrucat nu mai doresc sa primeasca corespondenta in cutia mea postala.
Pot exista si intrebari suplimentare, intrucat imi dau seama ca scriu acest mesaj intr-o stare de surescitare si este posibil sa imi fi scapat anumite aspecte care trebuiau precizate...
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 09:50, 29 Iunie 2010
faceti actiune la instanta si cereti evacuarea lui din locuinta.
Buna ziua !
Avand in vedere cele prezentate de dumneavoastra , era firesc ca in momentul in care l- ati gasit in apartament si nu a vrut sa- l paraseasca la solicitarea dumneavoastra, sa depuneti o plangere penala pentru violare de domiciliu(patrunderea fara drept, in orice mod, intr-o locuinta, incapere, dependinta sau loc imprejmuit tinand de acestea, fara consimtamantul persoanei care le foloseste, sau refuzul de a le parasi la cererea acesteia ). Puteti face aceasta si acum.
Cu stima !
Cat credeti ca dureaza sa obtin ordin judecatoresc pentru evacuarea lui din locuinta?
Puteti cere evacuarea sotului turbulent uzand de o masura vremelnica , insa judecata de urgenta si cu precadere.
Una dintre conditiile de exercitiu ale acestei masuri speciala, ordonanta presedintiala , este urgenta.
Asadar, justificand ca se impune ca dumneavoastra sa nu mai locuiti cu aceasta persoana , care exercita acte de violenta asupra dumneavoasta, de o durata consierabila, solicitati instantei de judecata evacuarea.

Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Divortul a fost pronuntat in 2007, insa i-am permis sa locuiasca in continuare in apartament pana in iunie acest an... Cat despre actele de violenta, el are hartie de la politie obtinuta de mine acum cativa ani cand, in urma unui scandal generat de faptul ca era in stare de ebrietate, am fost nevoita sa fug din apartament, si a fost amendat pentru tulburarea linistii publice...
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2010
liliana95, utilizator

Alte discuții în legătură

Evacuare in urma divortului CRISTINIK_EDJ CRISTINIK_EDJ BUNA SEARA, SUNT DIVORTATA DE UN AN SI JUMATATE DAR NU AM FACUT SI PARTAJUL AM UN COPIL IN INTRETINERE. CUM POT SA-L EVACUEZ DIN APARTAMENT PE FOSTUL SOT ... (vezi toată discuția)
Divort problematic favorit.md favorit.md Sint in proces de divort cu sotul meu. Din pacate, trebuie sa stam in continuare in acelasi apartament. Este foarte violent. Deja am 3 certificate ... (vezi toată discuția)
Evacuare sot elabina elabina Am venit din italia acum o luna de zile,dat fiind ca sotul meu este o fire violenta am vrut ca mama mea sa locuiasca cu noi sa ma apere de violentele sotului ... (vezi toată discuția)