buna ziua.
va rog sa imi spuneti daca acuzatia de tulburare de posesie este valabila in cazul meu.
fostul sot m-a acuzat de tulburare de posesie , plangere la politie .situatia este urmatoarea in acest moment acte de proprietate pt casa sunt doar pe numele meu , mostenire ( susscesiune) casa la care face referire fostul sot se afla pe terenul meu dar fara autorizatii de constrctie pentru a obtine acte pe casa construita este un proces pe rol . intrebarea este daca el in acest moment nu are acte de proprietate ma poate acuza de tulburare de posesie ?precizez ca este o persoana violenta atat fizic cat si verbal si din acest motiv nu am fost de acord sa locuiasca cu noi in casa mai ales ca avem si un copil minor pe care l-a traumatizat din cauza ca toate violentele s-au desfasurat in prezenta copilului .daca instanta hotaraste ca este coproprietar ce pot faced sa nu locuiesc cu el?
ce argumente pot aduce la politie in favoarea mea ? ( am acte medicale pt lovire)
Dumneavoastra si fostul sot locuiti intr-o casa care nu are stabilit ca proprietar pe niciunul dintre dumneavoastra?
Cine pe cine tulbura?
Tulburarea de posesie consta in ''Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii, ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat''.(Art.220 C.pen)
Ca sa va putem ajuta fiti mai clara in explicatii.
multumesc frumos pentru raspunsuri ( nu am reusit sa raspund pe privat la mesajul primit dar multumesc foarte mult - o greseala de scriere a email- ului meu cand am facut abonarea ).
pentru ,13d situatia este urmatoarea . eu locuiesc in prezent cu copilul meu , fostul sot a fost scos din casa cu ordin de protectie . la expirarea ordinului a revenit ,cu scandal binenteles ,el are domiciuliu in alta parte un apart proprietatea lui.
el a facut reclamatie pt tulburare de posesie ,in acest moment nu e nimeni porprietar pe acea casa ci doar eu pe teren si casa veche .
orice hotarare a instantei o voi respecta , nu se pune probleme sa nu ii dau o sulta dar sa fie ceva legal sa nu ma trezesc ca doreste peste ceva timp alti bani. pt mine problema este ca e violent si nu se poate convietui cu el in aceeasi casa si cu atat mai mult cu cat baietelul e prezent la scandalul lui .
Atunci nu se pune problema ca dumneavoastra sa fiti acuzata de tulburare de posesie, pentru faptul ca aveti un ordin de protectie puteti depune dumneavoastra plangere pentru a obtine un nou ordin de restrictie. Atata timp cat nu exista o hotarare judecatoreasca care sa impuna evacuarea din imobil puteti sta linistita, mai mult sunteti domiciliata si locuiti in acel imobil aparent legal.
m-am speriat destul de tare fiind vorba de plangere penala.fostul sot s-a obisnuit sa faca plangeri impotriva mea in unele chiar nu am inteles ce doreste in acele plangeri nici cei de la politie nu au stiut ce doreste dar pt ca procedura spune ca trebuie sa ma cheme sa dau declaratii s-au conformat si ma tot cheama pt diverse reclamatii .
Solicitare ajutor
chris76
Buna ziua!
Locuiesc in apartamentul proprietate al fostei sotii impreuna cu cei 2 copii rezultati din casatorie,care mi-au fost incredintati mie dupa divortul ... (vezi toată discuția)