avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CUMULARE FUNCTII CU MAJORARE SALARIU?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CUMULARE FUNCTII CU MAJORARE SALARIU?

Buna ziua tuturor,
Tocmai am aflat (cu titlu confidential) ca in cadrul institutiei la care lucrez (fosta institutie finantata integral din venituri proprii, actualmente finantata integral de la bugetul de stat) unui coleg de-al meu ii reface directorul fisa postului pentru a i se cumula functia cu cea a unei colege care se afla in concediu legal de crestere si ingrijire a copilului de doi ani (pana la anul cand aceasta se va intoarce la munca). Toata smecheria asta se face in vederea majorarii salariului colegului cu aprox. 30-40% !!!. Trebuie sa existe vreun fond de salarii sau se ia din salariul colegei pentru a face acest artificiu? ESTE LEGAL ASA CEVA? Parca anul asta nu se acordau mariri de salariu, doar suntem intr-o mare criza financiara .......#-o

Nu suntem functionari publici, suntem personal contractual.
Va intreb cum se poate face legal asa ceva, in conditiile in care eu, atunci cand am revenit din CIC (in februarie 2010) m-au reangajat pe acelasi salariu pe care l-am avut cand am intrat in CIC, respectiv 1000 ron brut? Deci pentru mine nu s-au gasit bani, dar pentru acest coleg se gasesc ..... X-(X-(X-(

Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri fiindca saptamana viitoare am urmatorul termen in procesul intentat angajatorului pt.recalcularea salariului si vreau sa ma leg si de acest lucru absolut aberant in opinia mea.
Si inca ceva: in cadrul procesului ar trebuie sa dovedesc ca institutia la care lucrez ii face aceasta favoare colegului meu?

Va multumesc !=D>



Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2010
ContSters134600, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters134600 , utilizator 13:13, 30 Iunie 2010
Va dati seama ca in institutia in care lucrez ar trebui ca tuturor sa ni se faca cumul de functii fiindca oricum un om face munca inca a doi-trei oameni, cel putin acum cand este perioda concediilor, din 21 de angajati lucreaza doar 10, restul sunt in concediu, vine unul pleaca altul si tot asa ...... si in permanenta se munceste doar cu 1/3 din personal.
Asa ca nu mi se pare normal sa fie avantajat la salariu doar colegul caruia conducerea intentioneaza sa ii faca cumul de functii, in defavoarea celorlalti angajati care lucreaza fiecare cat 3 dar pe un singur salariu si ala de toata jena !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este coeficient de salarizare? ce este clasa de salarizare?convertibilitate? gusterita gusterita dupa noua lege a salarizarii cum este de exemplu clasa 50 ? ce coeficient ii corespunde? ce valoare are conform legii de salarizare clasa 50 in administratie? (vezi toată discuția)
Salariu asistent personal debutant corina.trandafir corina.trandafir care este legea ce reglementeaza salariul minim al asistentilor personali debutanti angajati la stat?stie cineva cum se calculeaza? (vezi toată discuția)
Proiect lege salarizare personal bugetar 2011... salariunesimtit salariunesimtit Sa ne reamintim istoria recenta a \"salariilor nesimtite\" din sectorul bugetar: 1. OUG nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii ... (vezi toată discuția)