Buna ziua.
In 1972 mi-a fost intocmit Carnetul de Munca de societatea la care am lucrat pana in 1996, cand, la sediul societatii a avut loc un incendiu in care au fost distruse toate documentele, inclusiv Carnetele de Munca ale tuturor angajatilor.
Ca urmare a acestui incendiu firma a fost lichidata prin lichidator.
In prezent, societatea la care sunt angajat doreste sa-mi reconstituie Carnetul de Munca, insa nu reuseste.
Detin toate adeverintele de vechime de la toate unitatile angajatoare, inclusiv de la cea care a fost lichidata si Procesul Verbal de incendiu de la pompieri.Adeverinta de vechime mi-a fost eliberata de Lichidator,.
Problema ultimului angajator care doreste sa-mi reconstituie carnetul de munca este faptul ca ITM-ul imi cere o serie si un numar al vechiului carnet de munca.
Ne-a fost imposibil sa-l gasim. Nici pe Lichidator nu-l mai gasim si chiar daca l-am gasi ne va spune acelasi lucru: nu mai exista nicio serie si numar.
Bine-nteles ca nici eu nu am nicio copie a vechiului carnet deoarece la acea vreme nu prea erau motive pentru care sa am nevoie de o copie: nu se faceau imprumuturi in banca, nu plecam de la o societate la alta.
Stiu ca pentru calcularea pensiei sunt suficiente si perfect valabile adeverintele de vechime in munca, dar chiar nu exista nicio baza legala pentru astfel de situatii, pentru reconstituirea carnetului?
Unii angajati ai ITM-ului mi-au cerut dovada (nu exista)ca am declarat in Monitorul Oficial distrugerea carnetului, altii au spus ca nu e nevoie pentru ca nu este pierdut sau furat, ca este suficient procesul verbal de constatare incendiu.
Ma poate ajuta cineva?
Multumesc anticipat.
Loredana Dumitrascu
carnetele de munca se cumpara in prezent de la Directia de Munca in raza careia se afla sediul angajatorului pe baza unei liste vizata in prealabil de catre ITM, incercati sa aflati daca la vremea respectiva se proceda la fel la achizitionarea carnetelor de munca si poate asa reusiti sa aflati ceva, pentru ca in momentul in care se elibereaza carnetele de munca scrie pe lista respectiva seria si numarul de la ....... pana la .... poate ca la directia de munca se mai pastreaza documente din acea perioada.
multa bafta!
La Monitorul Oficial se declara numai in caz de pierdere sau furt , nu si in caz de distrugere - art.9 alin.2 din Decretul nr.92/1976 . Prin urmare, este suficient procesul-verbal de incendiu intocmit de pompieri.
Pentru seria si numarul carnetului de munca, puteti vedea in copia c.i.m. daca este trecut ...