avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu banca

In urma cu 4 ani am primit credit de nevoi personale de la o banca, eram angajat la o intreprindere de stat si in urma restructurarilor am ramas fara servici, nu mai muncesc si nu am nici un venit, de atunci am platit dobanda aferenta sumei, suma fiind de 7200 ron, am fost sunat de banca ca au trecut 3 luni in care nu am mai achitat dobanda si ca sunt preluat de o firma de recuperari.Mentionez ca nu am bunuri personale si nici un venit, traiesc din venitul prietenei mele cu care nu sunt casatorit.Ce se v-a intampla in situatia de fata si daca datoria se prescrie vreodata, sau voi fi urmarit toata viata?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2010
adam ramon, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:05, 29 Iunie 2010
E posibil sa se prescrie, daca in termen de trei ani nu se intrerupe termenul de prescriptie ( adica daca firma de recuperari creante nu incepe procedura de executare silita).
Dar, de obicei, nu lasa sa se prescrie, ca nu e in interesul lor.
Daca nu aveti nici un bun mobil/imobil nu au ce sa execute, deci puteti sa stati linistit din punctul acesta de vedere.

In schimb, garantati cu veniturile prezente si viitoare, deci e posibil sa va pandeasca sa dobanditi bunuri mobile/imobile si sa va execute pe viitor. Poate, intre timp intervin alte termene si se prescrie dreptul la executare silita.

Oricum, in prezent nu au ce sa va faca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare adam ramon adam ramon In urma cu 4 ani eram angajat la o intreprindere de stat, s-au facut restructurari in urma privatizarii intreprinderii si mi-am pierdut locul de munca, in acea ... (vezi toată discuția)
Executare silita-prescriptie corinasevastru corinasevastru Buna seara, Am o intrebare la un caz aparut. Am descoperit intamplator pe site-ul ministerului justitie ca am fost data in judecata pentru o datorie ... (vezi toată discuția)
Credit banca ContSters297986 ContSters297986 Buna ziua in urma cu 5 ani am luat un credit de nevoi personale de la o banca cu buletinu. nu am mai putut returna creditul,cam de 2 ani tot ... (vezi toată discuția)