avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... "comercializare" masini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

"comercializare" masini

Buna seara, as avea o intrebare legata de vinderea unei masini. Am achizitionat o masina second hand de la o firma din Romania, firma care la randul ei a achizitionat masina dintr-o tara straina si a importat-o in Romania. Firma nu a inscris masina in circulatie, deci in concluzie are numere straine. Mie mi-au dat actele masinii (carte de identitate, certificat de inmatriculare, factura cu care a fost cumparata masina din strainatate, factura cu care am cumparat eu masina de la firma din Romania), si am preluat si numerele straine (masina are ITP-ul si Rar-ul facut) cu care am inteles ca pot sa circul maxim o luna.
Intrebarea mea este urmatoarea: pot sa vand masina cu actele pe care le am in prezent? (fara a o inmatricula pe numele meu in Romania), adik pot sa vand masina cu numere straine? Precizez ca am factura de cumparare a masinii de la firma care mi-a vandut-o din Romania. Am auzit unele voci ca ar trebui sa o inmatriculez, ca as face oarecum trafic cu masini, daca o vand fara sa o inmatriculez. Am uitat sa spun ca sunt persoana fizica si in cazul in care as vinde masina as intocmi un contract de vanzare cumparare cu persoana care doreste sa o cumpere.

Va multumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 01:12, 9 Septembrie 2007
Poti vinde masina, nu conteaza daca e inmatriculata sau nu.
Puteti vinde masina, indiferent de situatia inmatricularii. Eventual puteti vinde masina si ca piese de schimb sau la un centru de reciclare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare autoturism Endelus Endelus buna ziua doresc sa achizitionez un autoturism de la o persoana juridica. intrebarea este care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a o inmatricula pe ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina deja inmatriculata in strainatate - tva Arianrod Arianrod Buna ziua, In urma cu 6 ani, sotul meu (cetatean italian) a achizitionat in Italia o masina second-hand. In Italia nu este eliberata o factura, ci un ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto Tomix Tomix Buna ziua, As avea o intrebare cu privire la inmatricularea unui autovehicul inmatriculat in Romania. Am achizitionat un autovehicul inmatriculat in ... (vezi toată discuția)