avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inmatriculare masina deja inmatriculata in strainatate ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inmatriculare masina deja inmatriculata in strainatate - TVA

Buna ziua,

In urma cu 6 ani, sotul meu (cetatean italian) a achizitionat in Italia o masina second-hand. In Italia nu este eliberata o factura, ci un "certificat de proprietate° prin care se transfera posesia masinii si unde vine mentionat ca transferul este facut in baza unui act de vanzare, la data X.

Cum sotul meu este rezident in Bucuresti, ar dori sa isi inmatriculeze masina in Romania, asa cum spune legea. Cu toate acestea, diverse companii de inmatriculari auto i-au spus ca nu pot face acest lucru fara factura de achizitie, factura care in Italia nu exista. Nu am avut o astfel de factura pentru niciuna dintre masinile achizitionate in trecut (indiferent daca erau noi sau second-hand).

Directia de Inmatriculari Auto ne-a raspuns ca se poate face inmatricularea in baza acestui Certificate de Proprietate, insa poate fi eliberat si certificatul TVA al ANAF?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Certificat anaf la achizitionare automobil second hand Kappa11 Kappa11 Am achizitionat un automobil second hand de la o firma platitoare de tva in Romania.Aceasta firma a achizitionat la randul ei automobilul din spatiul ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva platit in doua state ue (romania, italia) GEORGIANAION GEORGIANAION Buna ziua, In calitate de PF am achizitionat in mai 2011 o masina noua de la Porsche Romania, platind TVA-ul aferent (24%), am inmatriculat-o in Romania, dupa ... (vezi toată discuția)
Tva la achizitia unui auto second hand din stat membru ue alexgr alexgr Buna ziua, Am decis sa achizitionez o masina second hand din Germania. Vanzatorul este persoana juridica platitoare de TVA. Eu, de asemenea, persoana juridica ... (vezi toată discuția)