avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lamuriti-ma va rog!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lamuriti-ma va rog!

Copii unui frate decedat vin la mostenire alaturi de ceilati frati ai tatalui decedat in caz de deces al altui frate fara mostenitori? De mentionat ca averea fratelui este dobandita tot din mostenire in urma decesului parintilor. Sper sa fi fost destul declara, cu toate ca mie mi se pare foarte incurcata treaba. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: arara , utilizator 22:41, 27 Iunie 2007
sa vad daca am inteles....:P
sunt mai multi frati dintre care unul a decedat si are copii, acum a decedat un alt frate care nu are descendenti/copii intrebarea este daca copii fratelui predecedat vin la mostenire cu unchii lor?!! daca am inteles bine problema/da vin la mostenire in concurs cu unchii lor dar in numele tatalui lor nu in nume propriu....adica mostenirea se va imparti intre frati cati sunt iar partea fratelui predecedat se va imparti intre copii sai.
Cati frati sunt?
Problema este asa: initial 6 frati din care unul fara copii decedeaza acum multi ani, fratii ramasi (ceilalti 5) renunta la mostenire in favoarea mamei lor, dupa cativa ani moare un alt frate care are un copil, iar dupa alti cativa ani moare batrana (mama fratilor) la care participa la mostemire si fica celui de-al doilea frate decedat in numele tatalui, care fiind singura ia aceeasi parte ca si ceilalti frati ai tatalui sau decedat. Acum mai moare un frate care nu este casatorit si nu are copii de unde se iveste problema. Fica celui decedat mai demult vine la mostenirea fratelui tatalui ei alaturi de ceilalti frati ai tatalui si implicit si ai celui decedat? Va intreb acestea deoarece unele persoane sustin ca nu mai trebuie sa participe la mostenire deaorece decedatul la randul lui are averea in urma unei altei mosteniri la care fata a participat atunci
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2007
arara, utilizator

Problema este asa: initial 6 frati din care unul fara copii decedeaza acum multi ani, fratii ramasi (ceilalti 5) renunta la mostenire in favoarea mamei lor, dupa cativa ani moare un alt frate care are un copil, iar dupa alti cativa ani moare batrana (mama fratilor) la care participa la mostemire si fica celui de-al doilea frate decedat in numele tatalui, care fiind singura ia aceeasi parte ca si ceilalti frati ai tatalui sau decedat. Acum mai moare un frate care nu este casatorit si nu are copii de unde se iveste problema. Fica celui decedat mai demult vine la mostenirea fratelui tatalui ei alaturi de ceilalti frati ai tatalui si implicit si ai celui decedat? Va intreb acestea deoarece unele persoane sustin ca nu mai trebuie sa participe la mostenire deaorece decedatul la randul lui are averea in urma unei altei mosteniri la care fata a participat atunci

Daca am inteles corect problema este in felul urmator.
Au fost 6 frati unul a murit neavand descendenti.
Au mai ramas 5.
Mostenirea o ia mama.
Moare un inca frate dar acesta are o fiica
Deci raman 4 frati si o fiica.
Moare mama
Mostenirea se imparte in felul urmator:
cei patru frati iau 4/5 din mostenire si fiica ia 1/5.
Acum mai moare un frate si la aceasta mostenire trebuie sa vina si aceasta fiica. Are dreptul si la aceasta mostenire.
Multumesc mult de tot pentru lamurire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unchi decedat ContSters51645 ContSters51645 Am un unchi care a decedat acum cateva zile. Suntem 5 nepoti si sora lui. Cine mosteneste averea? Sora decedatului primeste tot sau se imparte si nepotilor? ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Succesiuni ciubotarucristina ciubotarucristina buna seara. in cazul in care o persoana (barbat) moare, nu are sotie (a murit) nici copii (n-a avut), cum se impart cotele? are 4 frati, dintre care 2 sunt in ... (vezi toată discuția)