avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiuni

buna seara. in cazul in care o persoana (barbat) moare, nu are sotie (a murit) nici copii (n-a avut), cum se impart cotele? are 4 frati, dintre care 2 sunt in viata. se tine cont si de partea lui? se imparte la 4 sau la 5? va multumesc
Cel mai recent răspuns: ciubotarucristina , utilizator 22:42, 27 Decembrie 2012
Mostenirea se imparte fratilor. Fratii decedati au copii?! Daca da partea ce li s ar fi cuvenit merge la copii acestora. Parintii celui dupa care se dezbate mostenirea mai sunt in viata? Daca da si acestia vor veni la mostenire alaturi de frati sau descendentii acestora.
Exemplu
X decedat are patru frati din care 2 mai traiesc iar ceilalti doi Nu mai traiesc si nici nu au copii , iar parintii lui X sunt si ei decedati, atunci mostenirea se imparte la cei doi frati In viata , fiecare cate 1/2 .
Daca X are 4 frati din care doi traiesc si ceilalti doi au copii in viata, atunci primii doi care traiesc iau cate 1/4 fiecare, iar copii de frati predecedati impart fiecare de la tatal lor in functie de cati sunt cota de 1/4 pt fiecare frate predecedat, respectiv tatal acestora.
multumesc. am inteles desi eu nu am fost prea explicita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriti-ma va rog! arara arara Copii unui frate decedat vin la mostenire alaturi de ceilati frati ai tatalui decedat in caz de deces al altui frate fara mostenitori? De mentionat ca averea ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la mostenire si daca da la ce cota? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, In urma decesului matusii mele (sora tatalui) pot avea drept la mostenire si daca da, la ce cota ? Mentionez ca pe linie directa nu are ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune - 20 de nepoti petru3 petru3 Buna ziua, Va rog sa imi explicati cum voi putea intra in posesia unui loc de casa care a fost al bunicii mele si cat de costisitoare va fi toata ... (vezi toată discuția)