avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CESIONARE FIRMA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CESIONARE FIRMA

Buna,
Am o societate comerciala (srl) la care sunt asociat unic iar in ultima perioada am avut pierderi mari si a trebuit sa inchid un magazin si am acumulat si aproximativ 20000 ron la stat si cam 6000 ron la furnizori.Am o persoana care doreste firma mea deoarece este mai veche cu conditia sa platesc cesiunea la reg comertului.Intrebarea mea ar fi daca este posibil si legal asa ceva si cine va platii datoriile.
Cat ar costa o cesiune si cat dureaza?
Va multumesc
Da se poate, actele dureaza maxim o saptamana, costurile se ridica undeva la circa 1400 RON . Datoriile firmei vor fi preluate de noii asociati, insa veti ramane raspunzator pentru impozitele cu stopaj la sursa ( contributiile salariatilor catre CASS, somaj, etc, daca nu au fost virate pana acum vedeti si disp. art.6 din Legea nr.241/2005).
Datorita ordonantei 54 care a intrat in vigoare de ieriam inteles ca nu se poate cesiona daca nu sunt platite la zi datoriile la finante.Este adevarat?
Nu vreau sa iau vreo teapa si sa ma aleg si cu mai multe datorii
Va multumesc
Este cineva in tema cu legea asta si sa o explice putin?
Se publica cesiunea in Monitorul oficial. Apoi trebuie sa treaca un termen de 30 zile. Timp in care creditorii pot face opozitie si sa ceara instantei repararea prejudiciului cauzat si/sau atragerea raspunderii civile a asociatului.
Probabil ca cesiunile vor dura cam 40-50 de zile.
Deci daca depun maine actele nu ma afecteaza oug?

Alte discuții în legătură

Cesionare firma un om simplu un om simplu Buna, Am o societate comerciala (srl) la care sunt asociat unic iar in ultima perioada am avut pierderi mari si a trebuit sa inchid un magazin si am acumulat ... (vezi toată discuția)
Cesionare parti sociale kappauser kappauser Care este pasajul, articolul sau textul din lege sau din OG 54/2010 care fac imposibila (interzic) cesionarea partilor sociale in cazul in care societatea are ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale alin_bv alin_bv Buna ziua Spuneti-mi va rog se mai poate face cesiunea de parti sociale ale unei societati cu datorii la stat ? Daca da, pana cand ? Conform OUG am ... (vezi toată discuția)