avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune parti sociale

Buna ziua

Spuneti-mi va rog se mai poate face cesiunea de parti sociale ale unei societati cu datorii la stat ?
Daca da, pana cand ?

Conform OUG am vazut ca sunt vizati antrepozitarii autorizati sau cei a caror autorizatie a fost respinsa .
[ link extern ]

Care sunt de fapt acesti antrepozitari ? Vizeaza toate societatile comerciale sau doar o anumita categorie ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 20:08, 27 Iunie 2010
daca cesionarul este de acord sa preia o firma cu datorii, se poate incheia un contract de cesiune in acest sens.
Din 23.06.2010 a intrat in vigoare OUG 54/2010 care modifica mai multe acte normative intre care si Legea 31/2010.
Iata ce modificari sunt referitoare la cesiune:
"OUG 54/23.06.2010- .
La articolul 202, după alineatul (2) se introduc patru noi alineate, alineatele (21)-(24), cu următorul cuprins:
"(21) Hotărârea adunării asociaţilor, adoptată în condiţiile alin. (2), se depune în termen de 15 zile la oficiul registrului comerţului, spre a fi menţionată în registru şi publicată în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.
(22) Oficiul registrului comerţului va transmite de îndată, pe cale electronică, hotărârea prevăzută la alin. (21) Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti.
(23) Creditorii sociali şi orice alte persoane prejudiciate prin hotărârea asociaţilor privitoare la transmiterea părţilor sociale pot formula o cerere de opoziţie prin care să solicite instanţei judecătoreşti să oblige, după caz, societatea sau asociaţii la repararea prejudiciului cauzat, precum şi, dacă este cazul, atragerea răspunderii civile a asociatului care intenţionează să îşi cedeze părţile sociale. Dispoziţiile art. 62 se aplică în mod corespunzător.
(24) Transmiterea părţilor sociale va opera, în lipsa unei opoziţii, la data expirării termenului de opoziţie prevăzut la art. 62, iar dacă a fost formulată o opoziţie, la data comunicării hotărârii de respingere a acesteia."

OUG 54/23.06.2010- 3. La articolul 203, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:
"(3) Actul de transmitere a părţilor sociale şi actul constitutiv actualizat cu datele de identificare a noilor asociaţi vor fi depuse la oficiul registrului comerţului, fiind supuse înregistrării în registrul comerţului potrivit dispoziţiilor art. 204 alin. (4)."

Bafta!
Ultima modificare: Duminică, 27 Iunie 2010
Mihail Cazacioc, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale gabi1 gabi1 Buna seara, As dori sa stiu daca pentru cesionarea partilor sociale ale unui SRL care nu are datorii la bugetul statului este necesar control si aviz de la ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma sa inteleg.... va rog!!!! ane_mary ane_mary am o firma srl cu datoriisi este pusa in vanzare, tin sa va spun ca sunt asociata cu mama mea care este administrator. de curand a venit un francez la magazin ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma un om simplu un om simplu Buna, Am o societate comerciala (srl) la care sunt asociat unic iar in ultima perioada am avut pierderi mari si a trebuit sa inchid un magazin si am acumulat ... (vezi toată discuția)