avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ajutati-ma sa inteleg.... va rog!!!!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ajutati-ma sa inteleg.... va rog!!!!

am o firma srl cu datoriisi este pusa in vanzare, tin sa va spun ca sunt asociata cu mama mea care este administrator. de curand a venit un francez la magazin si a zis ca o cumpara el asa mi s-a parut foarte dubios pentru k nu il interesa nimic nici cat stoc avem in firma .nu stiu cum este posibil asa ceva, dansul a spus k nu stie romana si vb doar in franceza dar a cerut bilantul si sa uitat pe el,cum a putut el sa inteleaga un bilant in romana...? si a spus k ne suna mai tarziu. cand a vorbit cu mama ia spus k momentan vrea sa fie doar administratorul firmei si noi sa ramanem la fel k si pana acum k asociatii firmei. nu inteleg deloc ce vrea sa faca...cum poate o persoana sa intre k administrator la o firma cu datorii la stat?? a mai spus k o sa plateasca toate datoriile ... ma scuzati k poate nu am scris corect si poate nu o sa intelegeti ce vreau sa spun. dar parerea mea este k vrea sa o insele pe mama.
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 23:17, 4 Iulie 2010
daca va da banii toti care i pretindeti voi, nu prea vad cum poate sa o insele pe mama dvs..daca voi veti cere 1000 lei si toata marfa si tot ce aveti in magazin nu face mai mult de 200 lei unde este inselaciunea?
din cate am aflat eu, dansul doreste k noi sa-l angajam k administrator al firmei si daca poate sa o readuca firma pe profit o cumpara. dar nu inteleg cum poate sa zica k face un contract cu noi k plateste el toate datoriile catre stat. mama nu doreste bani pe firma decat sa-i plateasca datoria la stat nu cere mai mult.
Aveti grija, pare suspect.
E o reglementare noua in materie de vanzari societati comerciale, introdusa prin OUG 54/2010, in Legea 31/1990:
OUG 54/23.06.2010- . La articolul 202, după alineatul (2) se introduc patru noi alineate, alineatele (21)-(24), cu următorul cuprins:
"(21) Hotărârea adunării asociaţilor, adoptată în condiţiile alin. (2), se depune în termen de 15 zile la oficiul registrului comerţului, spre a fi menţionată în registru şi publicată în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.
(22) Oficiul registrului comerţului va transmite de îndată, pe cale electronică, hotărârea prevăzută la alin. (21) Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti.
(23) Creditorii sociali şi orice alte persoane prejudiciate prin hotărârea asociaţilor privitoare la transmiterea părţilor sociale pot formula o cerere de opoziţie prin care să solicite instanţei judecătoreşti să oblige, după caz, societatea sau asociaţii la repararea prejudiciului cauzat, precum şi, dacă este cazul, atragerea răspunderii civile a asociatului care intenţionează să îşi cedeze părţile sociale. Dispoziţiile art. 62 se aplică în mod corespunzător.
(24) Transmiterea părţilor sociale va opera, în lipsa unei opoziţii, la data expirării termenului de opoziţie prevăzut la art. 62, iar dacă a fost formulată o opoziţie, la data comunicării hotărârii de respingere a acesteia."

OUG 54/23.06.2010- 3. La articolul 203, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:
"(3) Actul de transmitere a părţilor sociale şi actul constitutiv actualizat cu datele de identificare a noilor asociaţi vor fi depuse la oficiul registrului comerţului, fiind supuse înregistrării în registrul comerţului potrivit dispoziţiilor art. 204 alin. (4)."
Mai intai va trebui sa se achite obligatiile firmei catre stat si abia dupa aceea poate fi vanduta.
Bafta!
Mare atentie ane_mary sa nu cazi din lac in put.
Cu siguranta nu este lucru curat,de unde atita dezinteres la un strain???
Excrocii nu au nationalitate.Faci cum crezi.
:luck:

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale alin_bv alin_bv Buna ziua Spuneti-mi va rog se mai poate face cesiunea de parti sociale ale unei societati cu datorii la stat ? Daca da, pana cand ? Conform OUG am ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale gabi1 gabi1 Buna seara, As dori sa stiu daca pentru cesionarea partilor sociale ale unui SRL care nu are datorii la bugetul statului este necesar control si aviz de la ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale scorus69 scorus69 buna seara am si eu o intrebare intr-un srl cu asociat unic in care doreste sa intre al 2-lea asociat prin cedare de p.s 50% , cesiunea la Registrul ... (vezi toată discuția)