avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Persoana cu tulburare de personalitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Persoana cu tulburare de personalitate

Socrul meu are o tulburare de personalitate, constatata de medic, pentru care a primit spitalizare si tratament in urma cu cativa ani. In prezent refuza cu obstinatie sa merga la medic sau sa ia tratament. Exista situatii cand, fara a fi provocat, "ii sare tandara" si incepe sa faca scandal (striga, racneste) si sa aduca injurii celor din jur. Nu ameninta, doar jigneste. Mai tranteste obiecte, dar nu a lovit niciodata pe nimeni. Situatia este insa destul de stresanta, mai ales cand sunt si copiii de fata.
Am discutat cu un medic de la spitalul de psihiatrie; acesta ne-a spus ca ei nu pot sa intervina, desi omul are boala certificata prin ceva documente (nu stiu exact care sunt acestea).
Noi am dori sa-l determinam sa fie re-examinat sa-si reia tratamentul.
Se poate rezolva problema pe cale legala? Cum?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Bolnav de schizofrenie foarte violent Konstantyn86 Konstantyn86 Am in casa un bolnav de schizofrenie cu multiple internari (anul acesta a fost internat de 7 ori de la Paste si pana acum) . Acest bolnav isi ia tratamentul ... (vezi toată discuția)
Cardiac spitalizat pt. posibil infarct, externat cu diagnostic psihiatric în urma motivelor cererii de externare VABRALSI VABRALSI Pacient pensionat boală, nerevizuibil,cardiac,59 de ani, spitalizat pentru posibil infarct miocardic de medic camera de gardă. Ziua următoare, ora 8,30 ... (vezi toată discuția)
Acordare certificat medico- legal vvaassiillee vvaassiillee Neacordare de prioritate in intersectie, accident cu vatamari corporale(lovire la cap). Victima merge la spital acuzand dureri la cap, investigatii la urgente, ... (vezi toată discuția)